Fiesta în alb-roșu. Dinamo, mare sărbătoare după promovare. Filmul evenimentelor și scandările la adresa rivalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinamo a suferit mult la Mioveni, în returul barajului cu FC Argeș. După 6-1 în tur, ”câinii” erau convinși că nu pot rata promovarea. Însă piteștenii au făcut repede 2-0, iar în debutul reprizei a doua aveau deja 4-1! A venit eliminarea lui Calcan și golul de 4-2 al dinamoviștilor și apele s-au liniștit.

Antrenorul Ovidiu Burcă, artizanul unei promovări miraculoase. Foto Inquam
Antrenorul Ovidiu Burcă, artizanul unei promovări miraculoase. Foto Inquam

După un an început dezastruos în Liga a 2-a, ”alb-roșii” au realizat ceea ce părea imposibil: revenirea în Superliga. Iar sâmbătă, când Dinamo a promovat, a început sărbătoarea: fanii au invadat gazonul din Mioveni și au făcut turul de onoare alături de jucători, după care traseul Pitești - București a fost făcut cu dese opriri, stropite din belșug cu bere și șampanie și cântece de bucurie. Multe dintre ele îndreptate împotriva rivalei CSA Steaua, care a rămas în Liga a 2-a, neavând drept de a evolua în primul eșalon.

Autocarul lui Dinamo a fost însoțit de suporteri până la București! Delegația alb-roșie a fost oprită de fani de mai multe ori în drumul spre București, sărbătorindu-se în benzinării, în intersecțiile din Capitală, punctul terminus fiind stadionul din Ștefan cel Mare, unde o fost organizat un spectacol de artificii și de lumini.

Torțe, artificii și cântece i-au acompaniat pe „câinii” lui Ovidiu Burcă. Fotbaliștii au intrat în hora suporterilor: „Hai Dinamo, hai Dinamo, tu tre' să fii sus acolo / Unde-am mai fost și vom mai fi, să strigăm iar campionii!”. Dar fanii și elevii lui Burcă au scandat la unison: „Ole, ole, ole, ole, Balgiu (n.r. jucător la Steaua, cu care au avut contre) e în Serie B”, după care au trecut și la injurii la adresa rivalei: „Dinamo e în A, Dinamo e în A, la m*** CSA”.

Suporterii care au ratat fiesta dinamovistă, încheiată după ora 3 dimineața, vor putea sărbători cu favoriții duminică, de la ora 17.00, pe stadionul din șoseua Ștefan cel Mare.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite