Dinamo, înapoi în prima ligă! FC Argeș, la un pas să strice sărbătoarea „câinilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinamo Bucureşti a promovat în Superliga naţională de fotbal, deşi a fost învinsă pe teren de către FC Argeş cu scorul de 4-2 (2-1), sâmbătă seara, la Mioveni, în manşa secundă a barajului de menţinere/promovare.

dinamo facebook jpg

Dinamo, care revine în eşalonul de elită după un an, îşi datorează promovarea victoriei de senzaţie din tur, cu 6-1, luni, pe Arena Naţională.

FC Argeş, care în sezonul precedent a evoluat în play-off, a retrogradat în anul în care va împlini 70 de ani de existenţă (6 august). Piteştenii au plătit un preţ scump pentru erorile manageriale, la nivelul băncii tehnice şi al conducerii executive, cu trei antrenori în acest sezon (Andrei Prepeliţă, Marius Croitoru, Bogdan Vintilă) şi cu mulţi jucători străini de valoare modestă aduşi.

Artizanul promovării lui Dinamo este antrenorul Ovidiu Burcă, cel care a reuşit o performanţă nesperată de suporterii dinamovişti cu un lot restrâns şi alcătuit din jucători de valoare mediocră.

FC Argeş a avut un început bun de meci la Mioveni şi a marcat de două ori în primul sfert de oră, în minute consecutive: Tofan a şutat de la 25 de metri, iar Roşu a deviat nefericit mingea (14), iar apoi Jakolis a majorat diferenţa, după ce a fost angajat în careu de Garita (15). Francezul Lamine Ghezali (40) a readus speranţa în tabăra lui Dinamo, cu un gol înscris după un slalom în careul gazdelor. Piteştenii au mai avut ocazii de gol prin Garita (9), cu capul, după un corner, Jakolis a ratat incredibil (23), după eroarea lui Bena, iar Fabio Vianna (37) a trimis un şut-centrare puţin peste poartă. Dinamo şi-a creat situaţii de gol prin Pop (26), cu capul de la circa 11 metri, şi Ghezali (32), care a şut pe lângă poartă de la 18 metri.FC Argeş a avut un forcing în debutul reprizei secunde, marcând două goluri prin camerunezul Paul Arnold Garita (47, 51), ambele după cornere, executat de Calcan şi Jakolis: 4-1!

Un moment important în acest meci s-a petrecut în min. 55, când Andreias Calcan a primit al doilea cartonaş galben, ambele pentru faulturi la mijlocul terenului, fiind eliminat.

Dinamo a marcat al doilea gol în min. 60, prin Alex Pop, cu capul, din centrarea lui Iulian Roşu. În min. 79, portarul Cătălin Straton a fost eliminat, dar arbitrul Sebastian Colţescu a revenit asupra deciziei după vizionarea imaginilor video.

FC Argeş a mai avut o ocazie până la final, prin francezul Enzo Celestine (89), dar şutul acestuia a fost respins de pe linia porţii de Giafer.

După ultimul fluier al arbitrului, suporterii dinamovişti au invadat terenul şi au sărbătorit promovare alături de echipă.

FC Argeş - Dinamo Bucureşti 4-2 (2-1), Stadion Orăşenesc - Mioveni

Au marcat: Cătălin Tofan (14), Antonio Jakolis (15), Paul Arnold Garita (47, 51), respectiv Lamine Ghezali (40), Alexandru Pop (60). Cartonaş roşu: Andreias Calcan (FC Argeş, 55). În tur: 1-6.

Arbitru: Sebastian Colţescu (Bucureşti); arbitri asistenţi: Ionuţ Marius Bobe (Bucureşti), Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj); al patrulea oficial: Cătălin Buşi (Râmnicu Vâlcea) Arbitru video: Viorel Nicuşor Flueran (Craiova); arbitru asistent video: Adrian Popescu (Craiova)

Observatori: Marian Dorobanţu (Buzău) - CCA, Aurel Ionescu (Bucureşti) - FRF

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite