Dinamo are probleme grave: licența pentru Superliga ar putea fi retrasă! Cerere oficială

0
Publicat:

Dinamo a câștigat categoric, cu 6-1, duelul cu FC Argeș din prima manșă a barajului pentru promovarea în Superliga. Cum practic e imposibil pentru piteșteni să întoarcă rezultatul sâmbătă, de la ora 21.00, alb-roșii au asigurată promovarea, pe teren. Numai că trebuie să o aibă și în acte.

Dinamo are emoții chiar dacă trece de FC Argeș în baraj. Foto Facebook
Dinamo are emoții chiar dacă trece de FC Argeș în baraj. Foto Facebook

Chiar îniantea returului barajului de promovare-menținere în Superliga, FC Argeș a cerut oficial retragerea licenței luată de Dinamo. Piteștenii cer câștigarea barajului împotriva „câinilor” la „masa verde”, ceea ce ar însemna că „vulturii violeți” ar urma să rămână în Superliga și în sezonul următor. 

Aceștia au invocat faptul că, pentru ca un club să primească licența de Liga 1, trebuie să demonstreze că nu mai are datorii restante după data de 31 martie, lucru pe care FC Dinamo 1948 nu îl poate face, echipa fiind în insolvență. De altfel, clubul din „Ștefan cel Mare” a menționat inclusiv în noul plan de reorganizare că are datorii restante.

Gazeta Sporturilor a publicat documentele depuse de FC Argeș la FRF
Gazeta Sporturilor a publicat documentele depuse de FC Argeș la FRF
image

Un alt argument invocat de argeșeni ar fi acela că judecătorul sindic nu a aprobat noul plan de reorganizare al lui Dinamo până la data de 30 aprilie, termenul limită când o echipă putea solicita licența de Liga 1. Decizia în privința planului de reorganizare al alb-roșilor a fost amânată pentru data de 25 mai.

Piteștenii contestă și felul în care o societate aflată în insolvență a primit licența de Liga 1, deși regulamentele interne nu permit acest lucru. Dinamo a primit licența de folosindu-se de planul vechi de reorganizare, iar, prin noul plan, alb-roșii încearcă să scadă datoriile la 25%, de la 8 milioane de euro la 2,5 milioane de euro.

Vor răspuns în 24 de ore

Conform documentului publicat de gsp.ro, FC Argeș a solicitat FRF un răspuns în maximum 24 de ore. În cazul în care piteștenii nu vor avea câștig de cauză, aceștia sunt deciși să meargă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, unde cazul ar urma să fie judecat în regim de urgență.

”În măsura în care nu veți da curs solicitărilor noastre, ne rezervăm dreptul de a acționa împotriva oricărei persoane responsabile, în toate modalitățile permise de lege, inclusiv pe cale penală, pentru atragerea răspunderii persoanelor vinovate și pentru recuperarea prejudiciilor produse clubului nostru”, se menționează în adresa trimisă de clubul FC Argeș către FRF

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite