Fierbe bazinul! David Popovici, favorit la Mondiale. Românul, desemnat de japonezi drept Sportivul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

David Popovici participă începând de astăzi la cel mai important concurs de natație al anului, Mondialele de la Fukuoka (Japonia). Românul este unul dintre starurile competiției și are ca obiectiv apărarea medaliilor cucerite anul trecut, la Budapesta.

David Popovici, desemnat înotătorul anului 2022. Foto Facebook
David Popovici, desemnat înotătorul anului 2022. Foto Facebook

Înotătorul s-a pregătit mai multe zile în Țara Soarelui Răsare, la Tokyo, și a ajuns deja la Fukuoka, unde a luat contact cu bazinul în care se vor desfășura cursele. Primit ca o adevărată vedetă - ceilalți competitori îl solicită pentru fotografii și autografe -, David rămâne concentrat și se pregătește să dovedească faptul că, deși are doar 18 ani, știe să gestioneze succesul atins în ultimul an.

Cursele românului pot fi urmărite pe platforma plătită Antena Play, după ce drepturile de televizare ale competiției din Japonia au fost achiziționate de Antena Group. Fanii campionului vor trebui să scoată bani din buzunar pentru a-l vedea concurând în direct, fapt care a generat o serie de nemulțumiri la adresa TVR, care nu a reușit să preia Mondialul din Japonia, deși suma era mică, de până în 25.000 de euro, pachet în care mai intrau alte trei competiții de natație! Totuși, evoluțiile lui David Popovici ar putea fi transmise și pe Antena 1, în funcție de decizia conducerii trustului.

Intră azi în bazin, la 200 metri liber

David Popovici nu a concurat ieri, în prima zi de concurs de la Mondialele de la Fukuoka, dar a fost prezent la bazinul olimpic care găzduiește competiția. Sportivul nostru a fost desemnat Sportivul anului în 2022 și acum a primit premiul din partea celor de la World Aquatics. Popovici va intra azi în bazin, când sunt programate seriile și semifinalele probei de 200 m liber.

David Popovici începe azi cursele de la Mondiale. Foto EPA EFE
David Popovici începe azi cursele de la Mondiale. Foto EPA EFE

David a primit, duminică, premiul pentru sportivul anului 2022 din partea World Aquatics, forul mondial de nataţie, la Fukuoka, a anunţat Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern pe pagina sa de Facebook. Cu puţine minute înaintea reuniunii de după-amiază , sportivul român a primit această distincţie ca răsplată pentru rezultatele extraordinare de anul trecut.

Cu cine se bate pentru medalii

„Cel mai bun rezultat la 100 de metri liber îi aparţine lui Pan Zhale, adolescentul chinez care a oprit cronometrul la 47,22 la Naţionale. El va trebui să îşi măsoare forţele cu Kyle Chalmers, al 7-lea cel mai rapid înotător pe această distanţă, şi cu fenomenul David Popovici, deţinătorul recordului mondial. Dacă toţi 3 sunt în formă, vom asista la o luptă pasionantă, astfel că e de aşteptat ca recordul stabilit de Popovici anul trecut la Europene să cadă. Popovici poate coborî lejer sub 46,86, având calităţi fantastice“, notează „Swim Swam“.

Și în cursa de 200 de metri românul e văzut favorit, chiar dacă în acest an se află abia pe locul 7 al timpilor. Jurnaliștii de la „Swim Swam“ sunt de părere că recordul de juniori doborât de Popovici anul trecut la Europenele din Roma îl face principalul candidat la medalia de aur. Americanii văd un podium cu David pe prima treaptă, Hwang Sunwoo pe locul secund și Tom Dean pe poziția a treia.

Programul lui David Popovici la Mondialele de natație

200 de metri liber

serii: calificat cu al treilea timp în semifinale, cu timpul de 1:45:86

semifinala2: 24 iulie, ora 15.17

finala: 25 iulie, ora 14.02

100 de metri liber

serii: 26 iulie, ora 5.13

semifinale: 26 iulie, ora 14.26/14.30

finala: 27 iulie, ora 14.21

* ora României

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite