Fete bosumflate: Directoarea French Open, noi precizări după ce şi-a pus jucătoarele în cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amélie Mauresmo a încercat să încheie un scandal, înaintea finalelor din weekend
Amélie Mauresmo a încercat să încheie un scandal, înaintea finalelor din weekend

Amélie Mauresmo (42 de ani) are un an, de când a devenit şefă peste Open-ul francez şi deja are în CV o „bilă neagră“. Ce-i drept, a ajuns în această situaţie pentru simplul motiv că a fost sinceră.

Cine se uită la tenis ştie că meciurile băieţilor nu doar că sunt mai lungi, comparativ cu cele ale fetelor (învingătorul se decide după sistemul cel mai bun din cinci seturi la turneele majore), dar şi mai spectaculoase. 

Explicaţia e simplă: viteza jocului e alta, forţa loviturilor diferă şi, în acest moment, la băieţi sunt nişte jucători, precum Nadal (5 ATP) şi Djokovici (1 ATP), care fascinează lumea sportului, în general, de peste două decenii. 

La fete, există, de asemenea, sportive de elită, dar şi meciuri palpitante, însă când facem comparaţia cu partidele din circuitul ATP diferenţa de calitate e evidentă.

Întrebată despre programarea meciurilor băieţilor pentru sesiunea de seară, directoarea de la French Open, Amélie Mauresmo, a spus lucrurilor pe nume. Adică, pe scurt, a spus că meciurile băieţilor sunt mai atractive. Pentru spectatori, dar şi pentru televiziuni. De aici, s-a declanşat un întreg scandal, după cum Adevărul a scris aici.

Văzând ce amploare a luat acest subiect, pornit din cauza faptului că s-a pomenit un adevăr, Mauresmo a fost nevoită să-şi ceară scuze. Potrivit Digi Sport, fosta ocupantă a locului 1 mondial, cu două titluri de Grand Slam în palmares, a revenit asupra subiectului cu nişte precizări.

Ce a spus Amélie Mauresmo?

*Îmi cer scuze pentru că unele jucătoare s-au simţit prost după ceea ce am spus. Oamenii care mă cunosc, care m-au cunoscut pe teren şi în afara terenului, de-a lungul carierei mele, prin tot ceea ce am făcut, ştiu că sunt o mare luptătoare pentru egalitatea în drepturi, pentru tenisul feminin şi femei în general.

'Întrucât aveam o singură partidă (n.r. – sub lumina reflectoarelor, în sesiunea de seară), a fost cu adevărat mai dificil să programăm un meci feminin pentru că a trebuit să ţinem cont de durată. A fost cel mai corect lucru de făcut pentru deţinătorii de bilete (doar pentru sesiunea de noapte). Dar, anul viitor, ca să fim mai corecţi cu jucătorii, poate ar fi frumos să avem posibilitatea de a avea două meciuri sau poate un meci feminin plus un meci de dublu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite