Swiatek, acuzată de lipsă de fair-play: Reacţia polonezei după o fază în care a trişat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iga Swiatek, în centrul atenţiei din cauza unui moment neplăcut
Iga Swiatek, în centrul atenţiei din cauza unui moment neplăcut

Iga Swiatek (20 de ani, Polonia, 1 WTA) are nişte rezultate fabuloase, de-a dreptul incontestabile. Aşa se întâmplă când legi 33 de victorii, care îţi aduc cinci trofee şi te pun în pole-position pentru câştigarea unui al doilea Grand Slam. Şi, totuşi, liderul WTA a procedat greşit, la ultima partidă disputată, la French Open.

Iga Swiatek domină tenisul feminin de o manieră atât de clară, încât, în acest moment, impresia generală e că poloneza nu se luptă cu colegele sale de circuit, fiind la alt nivel faţă de ele, ci cu recordurile stabilite de nişte sportive uriaşe, precum Justine Henin, Serena şi Venus Williams.

Adevărul a enumerat aici cele mai importante borne atinse de Swiatek, după victoria de miercuri, în sferturile de la French Open, cu americanca Jessica Pegula (28 de ani, 11 WTA). Şi, totuşi, acest meci a avut un moment neplăcut pentru Iga. În care o sportivă atât de bună, cum e ea în acest moment, putea să aibă o altă reacţie.

Concret, la o scurtă trimisă de Pegula, Swiatek a returnat, deşi mingea a căzut e două ori pe teren. Arbitrul de scaun n-a sesizat acest lucru, însă Iga şi-a dat seama! Dar a tăcut şi a câştigat punctul, realizând şi un break, la 15. A fost un moment care a contat enorm în economia primului set! Pentru că s-a petrecut când scorul era egal, 3-3. Swiatek a reuşit însă break-ul, după care a luat şi următoarele două game-uri pentru a se impune cu 6-3. Ulterior, actul secund a fost câştigat cu 6-2 de ocupanta locului 1 mondial.

După victoria cu Pegula, jurnaliştii au întrebat-o pe Iga despre momentul în care a dat dovadă de lipsă de fair-play. Potrivit Digi Sport, Swiatek măcar a recunoscut că mingea returnată a căzut de două ori în terenul ei.

Ce a spus Iga Swiatek?

*Chestia e că încerc să ajung la fiecare minge în principiu şi da… Dacă au fost două sărituri, atunci îmi pare rău! Dar în acel moment eram atât de concentrată să ajung la minge şi să câştig punctul, încât am continuat jocul, ştiţi… 

*Aceste momente sunt destul de complicate pentru că totul ţine de arbitru. Dar, dacă mingea a căzut de două ori în terenul meu, atunci îmi pare rău, eram prea concentrată pentru a câştiga punctul!

French Open 2022

Semifinale, masculin, vineri

*Nadal (5 ATP) – Zverev (3 ATP)

*Ruud (8 ATP) – Cilic (23 ATP)

Semifinale, feminin, joi

*Kasatkina (20 WTA) – Swiatek (1 WTA) ora 16.00, Eurosport

*Trevisan (59 WTA) – Gauff (23 WTA) după primul meci, Eurosport

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite