Fed Cup: România joacă la simplu cu Simona Halep şi Irina Begu. Spania vine la Galaţi fără numărul 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Performerele de la Australian Open, Simona Halep şi Irina Begu, vor juca la simplu pentru România în meciul cu ibericele, de săptămâna viitoare.

Carla Suarez Navarro, jucătoarea cel mai bine clasată din lotul Spaniei, a anunţat că nu-şi poate ajuta echipa pentru confruntările de la Galaţi.
La Australian Open, Simona Halep şi-a confirmat certa valoare, iar parcursul Irinei Begu până în optimile turneului a dat măsura formei în care se regăseşte tenismena bucureşteană. Cum Sorana Cîrstea „se caută” în această perioadă, căpitanul-nejucător al echipei României, Alina Tecşor, a decis să mizeze pe Simona şi pe Irina pentru meciurile de simplu, în vreme ce Monica Niculescu şi Alexandra Dulgheru sau Raluca Olaru vor juca la dublu.
Pe Navarro o doare-n cot
Lotul definitv va fi anunţat până joi, cert este că Spania va sosi la Galaţi fără tenismena numărul 1 a echipei, Carla Suarez Navarro (locul 17 WTA), care are probleme medicale la cotul drept. Rolul de lider al Spaniei va fi preluat de Garbine Muguruza (24 WTA), tenismenă ce tocmai şi-a încheiat parcursul la Australian Open cu o optime de finală contra Serenei Williams, căreia i-a smuls primul set.
"Nu ne-am mai văzut într-o asemenea situaţie şi fără Carla ne va fi greu în primul tur din Fed Cup cu România, unde ar putea juca Halep şi Begu, ambele cu o evoluţie foarte bună. Va fi complicat, dar aştept să văd cum vor merge lucrurile. Mă voi concentra să câştig meciurile mele şi chiar la dublu, dacă va fi nevoie", a afirmat Muguruza.

Garbine Muguruza

muguruza foto reuters

Antrenorul Conchita Martinez are de ales pentru al doilea loc la simplu între Silvia Soler-Espinosa (locul 69), Maria Terresa Torro-Flor (89) sau Lara Arruabarena (91). Tenismene foarte bune pe zgură, care pot fi însă depăşite pe suprafaţa „hard” ce a fost instalată pe patinoarul din Galaţi, după înlăturarea gheţii. 


Biletele s-au epuizat
Confruntarea România-Spania are loc pe Arena Dunărea din Galaţi, după următorul sistem: sâmbătă, 6 februarie, se vor disputa primele două partide de simplu, iar duminică se joacă următoarele două meciuri de simplu şi, dacă e egalitate, şi întâlnirea de dublu. Pentru o zi de concurs, Federaţia Română de Tenis a vândut bilete de 60 de lei, care s-au epuizat rapid, aşa că cele 3.500 de locuri vor fi ocupate în totalitate. La meciuri şi-a anunţat prezenţa şi preşedintele României Klaus Iohannis, un practicant al sportului alb.

Cum ajungem în Grupa Mondială

Fed Cup e Cupa Davis a fetelor, iar România are şansa de a urca în Grupa Mondială. Mai întâi, „tricolorele” trebuie să învingă Spania la Galaţi, după care vor juca împotriva unei echipe ce pierde  în prima rundă din Grupa Mondială. Canada -Cehia, Italia – Franţa, Polonia – Rusia şi Germania – Australia sunt partidele din eşalonul numărul unu al fetelor.


România e o echipă mult mai bună ca Spania, avem prima şansă, dar trebuie să fim atente la Muguruza

Ruxandra Dragomir, fostă jucătoare de tenis

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite