FCSB, lovită crunt de coronavirus! Câţi jucători au fost confirmaţi cu COVID-19 şi ce spune Gigi Becali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali la dezbaterea de la ministerul justiţiei privind graţierea şi amnistia FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele LPF, Justin Ştefan, a anunţat, vineri, că la FCSB au fost descoperite mai multe cazuri de  infectare cu noul coronavirus.

"Am câteva mesaje primite de la colegii mei care se ocupă de această zonă de protocol medical Covid-19. Înţeleg că ar fi vorba de patru testări pozitive, nu ştim cine sunt aceste persoane şi încă nu le avem confirmate decât telefonic, nu am văzut testele efectiv", a declarat Ştefan, la ProX.

Gigi Becali a confirmat la DIgisport informaţia şi a anunţat şi numele celor patru jucători pozitivi. ”Da, sunt patru cazuri de coronavirus. Toate la jucători. Sunt copiii ăştia, Niga, Udrea, cel venit de la Astra, Simion, şi băiatul de 16 ani, Pantea. Acuma să se ocupe DSP-ul, ce treabă am eu, să-i ia şi să-i ducă la spital. Vor fi izolaţi de echipă. Trebuie să jucăm, n-avem ce face. Cine are COVID-19 să se ducă la spital, cine e sănătos să joace fotbal”, a declarat Gigi Becali.

Primul meci oficial al echipei bucureştene este programat pe 20 august, în cadrul primei etape de campionat a sezonului 2020-2021 din Liga 1. O săptămâna mai târziu, pe 27 august, FCSB urmează să debuteze în preliminariile  Europa League, pe teren propriu, cu FC Shirak.

Astra Giurgiu - FCSB se va juca 

Într-o altă intervenţie la Digisport, Justin Ştefan a explicat de ce meciul Astra Giurgiu - FCSB nu ar trebui să fie în pericol să nu se dispute.

"Este o nevoie urgentă de ajustare a protocolului medical. Dacă nu vom reuşi să facem acest lucru vom continua să avem astfel de situaţii. Vedeţi ce s-a întmplat în competiţiile europene, unde Atletico Madrid a avut doi jucători titulari testaţi luni şi joi au putut să-şi desfăşaore meciul. Este nevoie de asemenea de un protocol standard la nivelul tuturor DSP-urilor şi este nevoie să aplicăm regulile UEFA: cine este testat pozitiv merge pe zona de izolare la spital, cine este testat negativ îşi continuă activitatea. Dacă nu vom înţelege să avem aceste reguli, consider că în perioada următoare nu vom mai avea fotbal în România. Avem primul meci joia viitoare, însă la începutul săptămânii vom avea o întâlnire cu autorităţile guvernamentale şi sunt convins că vor înţelege că e nevoie de două principii în această zonă, care trebuie neapărat respectate: să nu fim trataţi discriminatoriu faţă de celelalte domenii de activitate şi reguli care să permită fluidizarea competiţiei şi activităţii şi în niciun caz blocarea ei. Meciul cu Astra nu este sub semnul întrebării, vorbim de jucători de pe lista B, este foarte posibil ca ei să nu fi fost în contact cu echipa mare, de pe lista A, sunt 25 de jucători acolo şi în felul acesta activitatea să nu fie afectată chiar deloc", a declarat oficialul LPF

Citeşte şi

Deciziile drastice luate de FCSB după ce patru jucători au fost confirmaţi cu COVID-19

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite