FCSB, afară din Conference League. Egal doar pentru moral cu Anderlecht

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu doar un punct acumulat în primele 4 meciuri din grupele Conference League și distrusă de Silkeborg cu un dublu 5-0, FCSB mai păstra totuși șanse de a continua în a treia competiției a Europei. O victorie pe terenul lui Anderlecht, urmată de un succes acasă cu West Ham i-ar fi trimis pe roș-albaștri la bătaie pentru locul 2 în grupă.

FCSB s-a luptat de la egal la egal cu Anderlecht. Foto EPA EFE
FCSB s-a luptat de la egal la egal cu Anderlecht. Foto EPA EFE

FCSB a început curajos, profitând de forma slabă în care se află Anderlecht, o echipă care odinioară speria Europa. Edjouma (min 10) a reluat cu capul după o centrare din corner la o palmă peste bara porții belgienilor, apoi Miculescu l-a încercat pe portarul advers de la jumătatea terenului (36) pentru ca Popescu (37) să realizeze un dribling excepțional, dar șuțul să fie dezamăgitor.

Însă belgienii au fost cei care au lovit, prin Verschaeren (38), cu largul concurs al lui Dawa, și gazdele au preluat conducerea. Non-combatul din jocurile cu Silkeborg a fost uitat de roș-albaștri, care au egalat prin Compagno (min 60), care a reluat perfect cu capul în colțul lung după o centrare a lui Radunovic.

Dawa, greșeli decisive și gol egalizator

Însă tot Anderlecht a preluat conducerea, prin veteranul Vertonghen (min 75), după o nouă greșeală de marcaj a lui Dawa. Camerunezul s-a revanșat 7 minute mai trâziu, după ce portarul advers a respins fix în fundașul românilor, iar mingea s-a dus în plasa belgienilor.

Anderlecht - FCSB s-a încheiat 2-2, rezultat excelent prin prisma evenimentelor din ultima perioadă, însă nu ajută formația bucureșteană cu nimic în afară de ridicarea moralului. Roș-albaștrii rămân pe ultimul loc în grupă și nu mai au șanse de calificare. Ultimul meci, cu West Ham, este doar de palmares, englezii fiind deja calificați mai departe, în timp ce FCSB își încheie parcursul - pe alocuri dezastruos - din grupele Conference League.

image

Celălalt meci din grupă, West Ham - Silkeborg, se dispută joi seară.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite