Supercupa României: Hagi, îngrozit de propriii jucători. Sepsi pune monopol pe trofee

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Farul, campioana Superligii, și Sepsi, câștigătoarea Cupei României, au deschis oficial sezonul în această seară, la Ploiești, în fața a 4.000 de suporteri. 

Gică Hagi a pierdut primul trofeu al noului sezon. Foto Sportpictures
Gică Hagi a pierdut primul trofeu al noului sezon. Foto Sportpictures

Surprinzător pentru unii, s-a impus formația din Sf. Gheorghe, scor 1-0, o echipă care a lăsat o impresie excelentă: organizare perfectă, știință a jocului, atitudine de fotbaliști, sub bagheta noului antrenor, Liviu Ciobotariu.

De partea cealaltă, fără 6 jucători accidentați - Larie, Mateus, Tudor Băluță, Benchaib și Carnat - Gică Hagi a trimis încă din primul minut două noi achiziții, fundașul central Diogo Queirós și pe mijlocașul revenit Ionuț Vînă.

Gafe peste gafe ale constănțenilor

Însă jucătorii campioanei parcă au uitat fotbalul în această scurtă vacanță, întrecându-se în gafe și îngrozindu-l - la propriu - pe Hagi în perspectiva debutului în Liga Campionilor, programat miercuri, contra moldovenilor de la Sheriff Tiraspol. Acesta a gesticulat furios, a dat cu sticla de pământ și a arătat în multe rânduri a lehamite, văzând evoluția jucătorilor săi.

Sepsi e câștigătoarea Supercupei României. Captură DigiSport
Sepsi e câștigătoarea Supercupei României. Captură DigiSport

Portarul Aioanei a fost aiuritor, greșind pase simple. Mihai Popescu, Kiki și Boli au fost ezitanți pe întreaga durată a partidei, vedeta Alibec a jucat neimplicat și a ieșit la rampă abia în ultimul sfert de oră. Și exemplele pot continua, pentru că niciun jucător al Farului nu a arătat nimic.

Sepsi, 4 trofee în doi ani!

Astfel că Sepsi a avut misiune ușoară în fața campioanei. Ion Gheorghe a profitat de o eroare a lui Kevin Boli și a marcat imediat după pauză, aducând Supercupa României în vitrina lui Sepsi. Formația covăsneană reușește o performanță incredibilă, punând monopol pe Cupa și Supercupă, câștigându-le pe ambele atât anul trecut, cât și anul acesta! 

O situație inedită s-a înregistrat la finalul partidei, când Liviu și Denis Ciobotariu - tată și fiu - au fost premiați pentru câștigarea trofeului. Primul în calitate de antrenor, al doilea în calitate de jucător al lui Sepsi. O alta s-a produs când Hagi a primit medalia, la ceremonia de premiere. Antrenorul a aplaudat spre galeria masivă a adversarilor, care a răspuns cald, aclamându-l pe Gică.

Farul - Sepsi 0-1

A marcat: I. Gheorghe (47).

Farul: Aioani - Kiki, Boli, Queiros, Borza - Nedelcu, Vînă, Artean - Ad. Mazilu, Alibec, Sali. Antrenor: Gică Hagi

Sepsi: Niczuly - D. Ciobotariu, Bălașa, Ninaj, Oteliță - N. Păun, J. Rodriguez - M. Ștefănescu, C. Matei, I. Gheorghe - Safranko. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite