EXCLUSIV Olăroiu a refuzat, Iordănescu a acceptat: de ce Piţurcă e deja dat afară pe jumătate de la echipa naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul“ prezintă culisele unei decizii prin care „Naşul“ a urmărit să-l umilească pe actualul selecţioner după ratarea calificării la Mondialul din 2014.

Dacă mai existau dubii că zilele lui Victor Piţurcă la echipa naţională sunt numărate, atunci ele s-au risipit, luni, cu ocazia Comitetului Executiv al FRF. După ce îl atacase pe selecţioner acum o săptămână, reproşându-i că a făcut prost echipa, la Atena, unde România a fost învinsă de Grecia cu 3-1, acum Mircea Sandu i-a mai dat o lovitură selecţionerului. Practic, l-a umilit.

„Generalul“ îl poate demite pe Piţi

„La propunerea mea, Comitetul Executiv a aprobat numirea lui Anghel Iordănescu în postul de director tehnic al FRF. În subordine sa vor fi fi angrenaţi antrenorii echipelor naţionale. Iordănescu va fi persoana care va propune antrenorii pentru toate categoriile de vârstă la echipa naţională“, a anunţat „Naşul“, lăsând de înţeles că, teoretic, „Generalul“ poate decide şi schimbarea lui Piţi din funcţie!

Post important, dar vacant de 13 ani

Chiar dacă toată lumea a înţeles că numirea lui Iordănescu are drept obiectiv umilirea lui Piţurcă, într-o primă fază, şi forţarea plecării sale pe termen lung, Sandu a argumentat altfel aducerea unui şef peste capul selecţionerului. 

„Iordănescu va avea la dispoziţie şase luni să conceapă o strategie pentru echipele naţionale. Sper ca odată cu aprobarea strategiei sale, care se va face în toamnă, la anul, fotbalul românesc să intre într-o nouă creştere. Directorul tehnic e o persoană foarte importantă în cadrul FRF“, a continuat preşedintele FRF.

Această ultimă afirmaţie pare, mai degrabă, o glumă. Directorul tehnic e atât de important în FRF, încât postul a fost vacant în ultimii 13 ani! Mai precis, în 2000, pe vremea când Boloni era selecţioner, Ienei a îndeplinit acest rol pentru o scurtă perioadă.

L-a „înţepat“ iarăşi pe Piţi

Ca şi cum numirea lui Iordănescu nu era de ajuns, Sandu l-a mai „înţepat“ o dată pe Piţurcă. După ce a spus, recent, că i se pare normal că viitorul şef FRF să vină cu selecţionerul pe care îl agreează, ieri, „Naşul“ a lăsat de înţeles, din nou, că Piţurcă va fi schimbat, deşi e sub contract până în 2016. „Sper ca selecţionerul care va începe campania pentru Euro 2016 să reuşească“, a fost ultima „săgeată“ a lui Sandu.

Oli l-a salvat pe Lucescu jr

Aducerea unui director tehnic peste capul unui selecţioner care se ţine de scaun, deşi nu mai e dorit de FRF, e o strategie la care „Naşul“ a vrut să recurgă şi în 2011. Atunci, Sandu a vrut să-l dea afară pe Răzvan Lucescu, selecţioner cu rezultate dezastruoase: o singură victorie în nouă meciuri, în 2010, şi o înfrângere în prima partidă oficială din 2011, 1-2, în deplasare, cu Bosnia. „Naşul“ a vrut să-l numească pe Olăroiu în locul lui Lucescu jr, însă Răzvan, la fel ca şi Piţurcă, a invocat faptul că e sub contract şi a refuzat să elibereze postul pe cale amiabilă.

Furios, Sandu i-a propus lui Oli postul de director tehnic ca să-l umilească pe Răzvan. Numai că Olăroiu, liber de contract atunci, a refuzat această variantă. După aceste evenimente, Sandu şi echipa naţională au ieşit cei mai şifonaţi. Răzvan Lucescu a mai stat un meci la naţională, învingând Bosnia, pe Giuleşti, cu 3-0. A demisionat imediat după partidă, în condiţiile în care, a  doua zi, tricolorii au plecat la un turneu amical în America de Sud, unde au jucat cu Brazilia şi cu Paraguay. Delegaţia României a fost condusă de Ştefan Iovan, fiindcă Olăroiu semnase, cu câteva zile mai devreme, cu Al-Ain (Emirate).

CITEŞTE ŞI:

*EXCLUSIV Răzbunarea lui Piţurcă: cum a sfidat selecţionerul Comitetul Executiv pentru al doilea an la rând

Piţi se prăpădeşte de râs după numirea lui Iordănescu. Ce să-i facă nea Puiu lui Piţurcă? Să-i supervizeze antrenamentele? Păi, Piţi nici nu o să stea de vorbă cu el. Dănuţ Lupu fost internaţional  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite