EXCLUSIV Lovitură de teatru: ce pregăteşte Mircea Sandu după ce Gică Popescu a fost condamnat la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În mod normal, Adunarea Generală ar trebui să aibă loc mâine, de la ora 10.00 dimineaţă. În contextul verdictelor dure date azi de Curtea de Apel Bucureşti, „Naşul“ pregăteşte o serie de mutări pentru a nu pierde controlul asupra fotbalului românesc.

Cea mai mare lovitură după evenimentele de azi o reprezintă condamnarea lui Gică Popescu la trei ani şi o lună de închisoare. Sentinţa e cu executare, deşi procurorii ceruseră una cu suspendare pentru fostul internaţional.

În condiţiile în care toţi cei condamnaţi în „Dosarul Transferurilor“ sunt obligaţi să se prezinte la un post de poliţie sau la penitenciar în 48 de ore, e clar că Gică Popescu nu mai poate participa la alegerile FRF. 

De acum, circulă mai multe variante, toate neconfirmate în acest moment, în ceea ce priveşte Adunarea Generală de mâine.

Sandu – Kassai, o greşeală uriaşă

De când şi-a anunţat candidatura la şefia FRF, Gică Popescu a fost perceput ca omul lui Mircea Sandu. Şi pe bună dreptate! „Baciul“ a admis că îl va păstra pe Sandu ca preşedinte de onoare al FRF. De asemenea, Popescu urma să colaboreze şi cu Adalbert Kassai, mâna dreaptă a lui Sandu. În aceste condiţii, au existat voci care au sugerat că tot cuplul Sandu – Kassai va conduce FRF, dacă Popescu va câştiga alergerile.

Numai că cei doi au comis o mare eroare: n-au luat în calcul condamnarea lui Gică Popescu la închisoare cu executare! Rămaşi fără omul lor, Sandu şi Kassai sunt nevoiţi să se reorienteze acum rapid şi să găsească planul B.

Anulează Adunarea Generală?

Prima variantă ar fi ca Adunarea Generală de mâine, în cadrul căreia ar urma să fie ales noul preşedinte FRF, să fie anulată. Cum? Printr-o manevră concepută de cuplul Sandu – Kassai. Cei doi îşi pot folosi legăturile pentru a fi siguri că nu se vor prezenta două treimi dintre cei cu drept de vot. În acest caz, conform regulamentului, Adunarea Generală se va anula, iar alegerile se vor ţine la altă dată. 

Înlocuitor pentru Popescu: Kassai sau Iordănescu!

Un alt scenariu la care lucrează echipa lui Mircea Sandu e găsirea unui înlocuitor pentru Gică Popescu. Potrivit mai multor surse, Adalbert Kassai şi Anghel Iordănescu sunt numele la care s-a gândit „Naşul“. 

Aici apare o mare problemă: termenul pentru depunerea candidaturilor a trecut şi, potrivit regulamentelor, nici Kassai, nici Iordănescu nu mai pot fi implicaţi în alegerile FRF din postura de candidaţi.

Pe de altă parte, de-a lungul celor 24 de ani în care a condus federaţia, Mircea Sandu a găsit mai mereu modalităţi pentru a „dribla“ regulamentul, aşa că n-ar fi exclus să procedeze şi acum la fel.

Ultima variantă: alianţă cu un alt candidat

În fine, ultimul scenariu prin care „Naşul“ ar putea trece peste condamnarea lui Gică Popescu e să se alieze rapid cu un alt candidat la alegerile FRF.

În acest caz, Sandu ar avea şi un argument puternic: ar direcţiona voturile „rezervate“ pentru Popescu spre noul său aliat care, aproape sigur, va câştiga alegerile FRF.

În acest moment, fostul şef al CCA, Vasile Avram e creditat cu cele mai mari şanse la alegerile FRF, după ce Gică Popescu a ieşit din cursă.

UPDATE 16.02 - Fostul preşedinte LPF, Dumitru Dragomir, a confirmat pe site-ul său, oracoluldelabalcesti.ro, varianta înaintată de „Adevărul“ cum că se lucrează acum la amânarea Adunării Generale.

„Votanţii de mâine se întâlnesc în această seară la RIN Hotel pentru a discuta variantele ivite după condamnările din Dosarul Transferurilor. Sentinţa Curţii de Apel,  care l-a trimis după gratii pe principalul candidat la preşedinţia FRF, a generat o stare de confuzie înainte de Adunarea Generală de mâine. Toţi votanţii au fost invitaţi în această seară la RIN Hotel, proprietate a fraţilor Negoiţă, la o întâlnire neoficială la care, cu siguranţă, se va discuta şi amânarea alegerilor. În mod cert, însă, Mircea Sandu nu va mai fi, de mâine, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal“, scrie pe site-ul lui Dragomir.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite