Reacţiile după decizia din Dosarul Transferurilor. Toţi cei opt inculpaţi au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inculpaţii din Dosarul Transferurilor
Inculpaţii din Dosarul Transferurilor

Cu o zi înainte de alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal s-a dat verdictul din Dosarul Transferurilor. A fost nevoie de opt ani şi de 66 de termene pentru o soluţionare a cazului. După ce îşi vor ispăşi pedepsele, cei opt condamnaţi nu vor mai avea permisiunea de a se implica în fotbal încă doi ani.

Sentinţele 

- toate sunt pedepse de închisoare cu executare -

  • George Copos - trei ani şi opt luni;
  • Mihai Stoica - trei ani şi şase luni;
  • Cristi Borcea - şase ani şi patru luni;
  • Ioan Becali - şase ani şi patru luni;
  • Victor Becali - patru ani şi opt luni;
  • Jean Pădureanu - trei ani şi patru luni;
  • Gică Popescu - trei ani şi o lună;
  • Gigi Neţoiu - trei ani şi patru luni.

   

REACŢII - CONDAMNAŢI


Ioan Becali: „Mă predau acum“. (Antena 3)

Mihai Stoica: „Ce contează dacă procurorii nu cer pedeapsă, contează ce ordine se primesc Mulţumesc, România...“. (Facebook)


REACŢII - OAMENI DIN FOTBAL


EXCLUSIV Gheorghe Chivorchian, candidat la alegerile FRF: „Nu-i doresc nimănui să ajungă la închisoare, dar nimeni nu e mai presus de lege. Iar când încalci legea, organele abilitate trebuie să-şi facă datoria. E de felicitat justiţia română pentru acest verdict. Nu vreau să-mi construiesc cariera pe problemele altora, dar oricine care face evaziune fiscală şi altele de acest gen trebuie să plătească. Unii au vrut să ajungă preşedinte pe relaţii şi prietenii, dar s-a demonstrat că acestea nu sunt mai presuse de lege. Eu, fără falsă modestie, mă vedem la bătaie cu Gică Popescu, ca şi număr de voturi, la funcţia de preşedinte al FRF. Vă las pe dumneavostră să trageţi concluziile, unde mă văd acum. Mi-am depus candidatura pentru că eu consider că am şanse“.

Vasile Avram, candidat la alegerile FRF: „Îmi pare rău pentru Gică Popescu. Aş fi vrut să câştig aceste alegeri pe teren, nu prin neprezentare. Acum nu avem altceva de făcut, decât să mergem înainte cu acelaşi gând, cel al schimbării fotbalului românesc. Gică Popescu are şi oameni de valoare în echipa sa, oameni care sunt bineveniţi alături de mine“.

Dumitru Dragomir, fost preşedinte LPF: „Decizia Curţii de Apel din Dosarul Transferurilor a surprins pe toată lumea şi a întristat mulţi oameni de fotbal. Printre cei mâhniţi de condamnările cu executare primite de toţi cei acuzaţi în acest dosar mă aflu şi eu. Am colaborat profesional cu marea majoritate a celor care vor merge după gratii şi pot să vă spun cu cea mai sinceră convingere că ei au făcut mai mult bine fotbalului, decât rău. Cu Jean Pădreanu mă ştiu de-o viaţă şi ceea ce a clădit la Bistriţa, cu unele erori pe care şi el le-a recunoscut, nu va mai putea face altcineva. Copos a făcut din Rapid o echipă europeană, cu mari investiţii personale. Cristi Borcea şi Mihai Stoica au făcut performanţă la Dinamo, respectiv Galaţi, Steaua şi Urziceni. Uitaţi-vă ce au ajuns Dinamo şi Urziceniul fără ei, deci au fost oameni competenţi. Şi Gigi Neţoiu a făcut treabă bună pe unde a fost. E păcat că un mare sportiv, Gică Popescu, are parte de un asemenea verdict. Chiar dacă au mai fost disensiuni între noi doi, regret condamnarea lui cu executare. Îmi pare rău şi de fraţii Becali, care au adus în ţară bani din care cluburile au trăit ani buni. Le urez sănătate şi forţa de a trece peste această decizie şocantă şi sper ca apelul lor să se soluţioneze favorabil“. (oracoluldinbalcesti.ro)

Sandu Boc, fost preşedinte LPF: „Este ceva surprinzător, ceva inadmisibil. Mă aşteptam la patru dintre ei să fie cu executare: fraţii Becali, Borcea şi Copos. Restul ştiam că e cu suspendare. GIcă Popescu, care a făcut atâta tam-tam, spera să candideze, Eu cred că a vrut să se dea un exemplu că Justiţia îşi face datoria. Oamenii vor fugi de fotbal, vor ezita să investească. Cred că la alegerile de mâine va fi un haos total. Toţi care au fost în favoarea lui Gică Popescu nu vor şti pe cine să voteze. Cred că Vasile Avram e favorit acum“. (DigiSport)

Cătălin Ciubotă, avocat: „La Mihai Stoica s-au prescris doar faptele de înşelăciune“. (sport.ro)

Ioan Niculae, finanţator Astra Giurgiu: „Este absolut terifiant! Mulţi dintre oamenii de afaceri se vor gândi mai bine de acum înainte dacă merită să aduci bani de acasă şi să investeşti în fotbal“. (prosport.ro)

Marian Iancu, fost conducător al echipei Politehnica Timişoara: „Eu cred că mâine se amână alegerile. Oricum Adunarea Generală era nestatuară. Sper ca Mircea Sandu să nu mai candideze, să-şi păstreze decizia. Eu cred că asta va face. Mâine se amână alegerile, Adunarea Generală va fi declarată nestatutară şi se măreşte termenul de înscriere. Şi dacă Mircea Sandu nu va candida, eu cred că Anghel Iordănescu va fi preşedinte. În sfârşit o persoană onorabilă!“. (DigiSport)

Reacţia lui Răzvan Burleanu, contracandidatul lui Gică Popescu la alegerile FRF

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite