Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea, la Castelul Windsor. „Mă simt recunoscătoare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emma Răducanu a fost decorată la Castelul Windsor de către Regele Charles al III-lea al Marii Britanii, după ce a câștigat în anul 2021 turneul de Mare Slem US Open.

Emma Răducanu cu decorația primită de la regele Charles al III-lea Foto Getty Images
Emma Răducanu cu decorația primită de la regele Charles al III-lea Foto Getty Images

Emma Răducanu, în vârstă de 20 de ani, a primit un MBE pentru serviciile aduse tenisului de la King Charles, după ce a făcut istorie cu victoria la US Open.

Tenismena cu origini românești a fost numită membră a Ordinului Imperiului Britanic după victoria ei la US Open în 2021, la vârsta de doar 18 ani.

„A fost grozav să primesc această onoare din partea Majestății Sale Regele Charles al III-lea. Sunt extrem de recunoscătoare,” a spus Emma Răducanu, după ceremonie. 

Emma Răducanu dă mâna cu regele Charles al III-lea Foto Facebook / Emma Răducanu
Emma Răducanu dă mâna cu regele Charles al III-lea Foto Facebook / Emma Răducanu

Ambasadorul Dior a arătat strălucitor la ceremonie într-o rochie midi elegantă de 5800 de lire sterline, realizată din dantelă de mătase neagră, cu mâneci scurte. 

Emma Răducanu a trecut de Leylah Fernandez în finala turneului american, în septembrie 2021, scor 6-4, 6-4, devenind și prima tenismenă din istorie care câștigă un turneu de Grand Slem, în era Open, care vine din calificări.

„O surpriză. Sincer, nu-mi vine să cred. Sunt în stare de șoc. Nebunie. Toată la un loc. Însemnă mult pentru mine să fiu aici, în această situație. Am vrut, evident, să joc în faze superioare ale turneelor de Grand Slam, dar nu știam că se va întâmpla atât de curând. A ajunge într-o finală de Grand Slam, în acest stadiu al carierei mele, nu am cuvinte”, a declarat Emma Răducanu, după calificarea în finală. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite