Dorit de Galata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă evoluţiile sale din Ghencea au lăsat de dorit, Cristi Tănase (23 de ani) este monitorizat atent de gruparea din Istanbul, care intenţionează să-l cumpere la vară. Gheorghe Hagi, fostul star al celor de la Galatasaray, l-a lăudat pe „Dodel” în paginile ziarului turcesc „Ajanasspor”.

„Ce să faci cu Tănase? I-l dăm «Bombei», să stea cu «Bomba» la Piteşti. A fost tâmpenia mea să-l iau pe Tănase, n-am stat prea mult pe gânduri când l-am vrut. Îl arunc în secunda trei dacă-mi scot banii pe el", spunea Gigi Becali după înfrângerea umilitoare a Stelei din Giuleşti, scor 1-5.

Se pare că latifundiarul din Pipera va reuşi să scape de mijlocaşul ofensiv în vârstă de 23 de ani încă din această vară. Vărul europarlamentarului, Ioan Becali, l-a propus deja pe Tănase la mai multe cluburi mari din Europa, printre care şi Galatasaray. Ziarul turc „Ajanasspor" a scris ieri despre interesul grupării din Istanbul pentru „Dodel", care este comparat cu Arda Turan, actualul număr 10 al echipei antrenate de Frank Rijkaard.

Ziariştii turci i-au cerut părerea şi lui Gică Hagi, care a avut numai cuvinte de laudă despre Cristi Tănase. „Joacă bine cu ambele picioare, poate evolua pe mai multe posturi şi va creşte în viitor", e caracterizarea „Regelui" din paginile ziarului „Ajanasspor". Se pare că Galatasaray ar fi dispusă să plătească patru milioane de euro pentru mijlocaş.

Marele merit al aducerii lui Cristi Tănase în Ghencea le aparţine fraţilor Ioan şi Victor Becali, cei care l-au convins pe „Dodel" să renunţe la ideea de a juca în Bundesliga, la FC Köln. Gigi Becali le-a plătit 1,8 milioane de euro celor de la FC Argeş în schimbul mijlocaşului care a semnat pe cinci ani cu Steaua, însă latifundiarul nu deţine decât 50% din drepturile sale federative. Astfel, piteştenii vor încasa jumătate din suma de transfer a lui Tănase.

Jucătorii s-au întâlnit ieri cu fanii

Suporterii Stelei i-au băgat în şedinţă pe jucători la finalul antrenamentului de ieri, cerându-le socoteală pentru umilinţa suferită în Grant. Stoichiţă, Petre Marin, Nicoliţă, Surdu, Toja şi Tătăruşanu au dialogat timp de o oră cu fanii, cărora le-au promis că vor învinge în meciul cu FC Timişoara şi se vor bate până în ultima clipă pentru titlu.

Alţi români care au mai jucat la Galatasaray


Iosif Rotariu (1990-1992)

Gheorghe Hagi (1996-2001)

Iulian Filipescu (1996-1999)

Adrian Ilie (1996-97)

Gheorghe Popescu (1997-2001)

Ionuţ Luţu (1998)

Radu Niculescu (2001-2002)

Florin Bratu (2003-2004)

Ovidiu Petre (2003-2004)

Gabriel Tamaş (2003-2004)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite