Documentarul "Nasty", dedicat lui Ilie Năstase, din 16 aprilie în cinematografele din ţară

0
Publicat:

Documentarul "Nasty", despre viaţa şi cariera fostului mare jucător de tenis Ilie Năstase, primul număr 1 mondial din istoria clasamentului ATP, va putea fi urmărit în cinematografele din toată ţara începând cu 16 aprilie.

Ilie Năstase, o legendă vie a sportului românesc. FOTO: Arhiva Adevărul
Ilie Năstase, o legendă vie a sportului românesc. FOTO: Arhiva Adevărul

"Îmbinând imagini de arhivă extraordinare şi interviuri cu unii dintre cei mai cunoscuţi sportivi din lume, precum Rafael Nadal, Bjorn Borg, Jimmy Connors, Nadia Comăneci sau Boris Becker, 'Nasty' spune povestea unui personaj unic. Şi Phil Knight, co-fondatorul Nike, vorbeşte, într-un interviu exclusiv, despre relaţia cu Năstase, acesta fiind primul sportiv profesionist care a semnat un contract de reprezentare cu celebrul brand în 1972", se precizează în comunicat.

Premiera de gală a filmului regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu & Tudor D. Popescu, va avea loc pe 16 aprilie, la Sala Palatului din Bucureşti, în prezenţa lui Ilie Năstase, a echipei şi a unor invitaţi speciali precum Ion Ţiriac şi Nadia Comăneci.

"Ilie Năstase pe teren a fost fabulos. Acest tânăr venit dintr-o ţară comunistă a reuşit, în doar câţiva ani, să cucerească lumea prin talent şi personalitate. Lucrăm de 5 ani pentru acest proiect, timp în care am descoperit arhive impresionante despre cariera şi viaţa lui Năstase şi am avut şansa să discutăm cu superstaruri ale sportului, oameni care au fost profund influenţaţi de el. Cred că, în final, eforturile noastre se vor vedea pe marele ecran - un portret al unui personaj complex, mereu surprinzător, greu de definit, care a făcut istorie şi pentru România, dar şi pentru tenis", a declarat Tudor Giurgiu, citat în comunicat.

Afişul filmului integrează un portret al tenismenului creat de artistul Roger Huyssen pentru a ilustra un interviu cu Năstase apărut în revista Playboy SUA din iunie 1977.

"Am fost fascinat mereu de lejeritatea lui Ilie Năstase pe teren. Iar eu l-am prins destul de târziu, jucând doar meciuri demonstrative. Am crescut în familie cu numele lui. Mulţi specialişti în tenis, inclusiv Bjorn Borg, spun că doar doi jucători din istorie au avut un har special: Năstase şi Federer. Când am citit şi autobiografia lui Ilie m-am decis să facem acest film. Acum, când e gata, îmi dau seama că superlativele folosite pentru a-l descrie nu sunt deloc exagerate. În unele momente, el a fost mai popular chiar decât tenisul în sine. Asta mi-aş dori să vadă noile generaţii în Nasty - o figură inspiraţională, care a zguduit lumea", a transmis Cosmin Hodor, co-producător.

"Nasty" este produs de Libra Films şi HDR Evolution în co-producţie cu HBO şi Televiziunea Română. Filmul este realizat cu sprijinul Guvernului României şi este distribuit de Transilvania Film. Biletele au fost puse în vânzare online - https://eventbook.ro/film/bilete-nasty-premiera-de-gala.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite