Djokovici, meci de infarct în optimile Australian Open: a avut nevoie de 289 de minute ca să treacă de Wawrinka

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici a avut nevoie de aproape cinci ore ca să-l învingă pe Wawrinka FOTO Facebook
Djokovici a avut nevoie de aproape cinci ore ca să-l învingă pe Wawrinka FOTO Facebook

Liderul clasamentului ATP, sârbul Novak Djokovici, a fost ţinut în şah în optimile Australian Open de elveţianului Stanislas Wawrinka, pe care l-a învins după aproape cinci ore de joc în cinci seturi.

Nimeni nu se aştepta ca Novak Djokovici să aibă un meci atât de dificil în faţa lui Stanislas Wawrinka, tenismen clasat pe locul 17 mondial. Surprinzător sau nu, elveţianul a câştigat primul set foarte lejer, dar „Nole” a revenit şi s-a impus în următoarele două.

Ambiţia lui Wawrinka a făcut ca partida să nu se încheie în patru seturi. Mai întâi, adversarul lui Djokovici a egalat la seturi, iar bătălia finală s-a dat în setul al cincelea, care a durat 91 de minute. Astfel, scorul final al întâlnirii a fost 1-6, 7-5, 6-4, 6-7 (5), 12-10 la capătul unei partide care a durat 289 de minute.

În sferturi, liderul ATP se va duela pentru un loc în semifinale cu cehul Tomas Berdych, care va avea avantajul prospeţimii în faţa sârbului. Berdych l-a învins în optimi pe sud-africanul Kevin Anderson în doar trei seturi, scor 6-3, 6-2, 7-6 (13).

Un alt sfert de finală va fi David Ferrer – Nicolas Almagro, iar francezul Jeremy Chardy îşi va afla adversarul la noapte, învingătorul dintre Gilles Simon şi Andy Murray.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite