Djokovic va termina sezonul ca numărul unu mondial pentru a opta oară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acest lucru a devenit cunoscut după victoria sârbului asupra danezului Holger Rune la Turneul Final ATP.

Novak Djokovic. Foto: EPA-EFE
Novak Djokovic. Foto: EPA-EFE

Sârbul Novak Djokovic l-a învins pe Dane Holger Rune în meciul din faza grupelor al turneului final al Asociației Profesioniştilor din Tenis (ATP). Turneul are loc la Torino, Italia.

Întâlnirea s-a încheiat cu scorul de 7:6 (7:4), 6:7 (1:7), 6:3 în favoarea lui Djokovic. Într-un alt meci al zilei, italianul Jannik Sinner l-a învins pe grecul Stefanos Tsitsipas (6:4, 6:4). Jucătorii de tenis au jucat primul lor meci la turneu, ei joacă în Grupa Verde. Primele jocuri ale Grupei Roșii vor avea loc luni.

În urma victoriei, Djokovic și-a asigurat titlul de numărul unu mondial la finalul sezonului. Jucătorul de tenis sârb va încheia anul ca numărul unu mondial pentru a opta oară și deține recordul pentru acest indicator. Ultima dată când Djokovic a reușit să încheie sezonul ca lider în clasament a fost în 2021, depășind realizările americanului Pete Sampras, care a încheiat anul de șase ori numărul unu mondial. În 2022, spaniolul Carlos Alcaraz a încheiat sezonul pe primul loc.

Djokovic are 36 de ani și are 97 de titluri ATP în palmares, inclusiv 24 de victorii de Grand Slam, un record la simplu masculin. Sportivul este medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice din 2008 de la Beijing și câștigător al Cupei Davis (2010). 

Rune are 20 de ani și este a 10-a rachetă din lume. Danezul a câștigat patru turnee ATP. Sportivul a ajuns în sferturile de finală ale turneelor ​​de Grand Slam de trei ori - la French Open (2022, 2023) și la Wimbledon (2023).

Turneul final ATP se va încheia pe 19 noiembrie. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite