Secretul longevității lui Djokovici: Dezvăluirea omului care a văzut ce face sârbul de la fața locului

0
Publicat:

Fenomenul Djokovici e disecat de nume mari ai sportului-alb. Pentru simplul motiv că cei care au practicat tenisul la nivel înalt înțeleg cel mai bine dimensiunea performanțelor atinse de sârbul de 36 de ani.

Novak Djokovici
Novak Djokovici

Mark Philippoussis (47 de ani), fost număr 8 ATP cu două finale de Grand Slam în palmares, a vorbit despre secretul din spatele succesului lui Nole, inclusiv pe final de carieră. „Desigur, cu toții am văzut profesionalismul unor jucători precum Federer și Nadal. Care ajungeau la turneele de Grand Slam în forma lor fizică și mentală cea mai bună. Ei bine, Djokovici a adus chestia asta la cu totul alt nivel și e incredibil! Ca să câștigi mai multe turnee de Grand Slam trebuie să <<mănânci>> tenis, să <<respiri>> tenis și să dormi cu sportul ăsta în gând. Iar Djokovici, nu doar că a luat 24 de Grand Slam-uri, dar e în continuare interesat să vadă la ce capitole poate progresa!“, a spus Philippoussis pentru Yahoo! Australia.

Mai departe, Mark a povestit cum era Djokovici, încă de când îl vedea în calitate de rival, la US Open: „Era ceva incredibil! Dacă avea terenul rezervat pentru antrenament la ora 13.00, de pildă, el era în sala de forță de la ora 11.00. Când ieșea pe teren pentru antrenamentele specifice tenisului, el era deja transpirat. Apoi, când își termina programul, mânca și bea fix ce trebuie. Adică, lucrurile de care avea nevoie pentru a-și reface organismul. La el, totul era meticulos: nutriția, ritualul dinaintea meciului, încălzirea, stretching-ul. Totul era la sută la sută. Am văzut mulți profesioniști, de-a lungul carierei mele, dar nu și unul ca Djokovici“, a adăugat australianul de 47 de ani.

Iar Boris Becker (55 de ani), fost lider ATP cu șase Grand Slam-uri în palmares, a insistat că nu vom mai vedea prea curând un jucător ca Djokovici pe care el l-a și antrenat, între 2013 și 2016.

Am fost contemporani cu Big 3, cei trei jucători care au câștigat de la 20 de Grand Slam-uri în sus fiecare: Federer, Nadal și Djokovici. Alcaraz? E un jucător fascinant, aduce lumea în tribune, dar să sperăm că nu-și va pierde interesul pentru tenis. Oricum, e o iluzie să crezi că vom mai vedea trei jucători din aceeași generație care să câștige 20 de Grand Slam-uri fiecare“.

Novak Djokovici, lider ATP: Mă duc după toate recordurile posibile, tot ce pot doborî. N-am avut niciodată probleme să spun asta. Și, de aceea, oamenii nu mă plac. Nu m-am prefăcut ca unii...Să spun că nu e scopul meu și apoi să mă comport altfel.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite