Djokovic câștigă titlul de la Cincinnati

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clasic în trei seturi, unul dintre cele mai bune meciuri din istoria ATP Masters 1000.

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Novak Djokovic a câștigat duminică unul dintre cele mai bune meciuri din istoria recentă, când a salvat un punct de game în drumul spre o victorie cu 5-7, 7-6(7), 7-6(4) împotriva lui Carlos Alcaraz pentru titlul Western & Southern Open Cincinnati.

În vârstă de 36 de ani, jucătorul sârb a salvat împotriva numărului 1 mondial un punct de game la 5/6 în tie-break-ul din setul al doilea, pentru a câștiga al 39-lea titlu ATP Masters 1000, rezultat care extinde recordu câștigurilor de titluri ATPl. În ciuda faptului că a lăsat să scape o oportunitate de a servi pentru titlu la 5-4 în al treilea set, el a revenit în triumf după trei ore și 49 de minute captivante în care ambii jucători au dat dovadă de o putere incredibilă și de forță mentală. A fost cea mai lungă finală cu cel mai bun meci din trei seturi din istoria ATP Tour (din 1990).

"Nebun. Sincer, nu știu ce să mai spun. Greu de descris. Cu siguranță unul dintre cele mai grele meciuri pe care le-am jucat vreodată în viața mea, indiferent de ce turneu, ce categorie, ce nivel, ce jucător. Este de necrezut”, a spus Djokovic în interviul său pe teren. „De la început până la sfârșit am trecut amândoi prin atât de multe, atât de multe suișuri și coborâșuri, puncte incredibile, jocuri slabe, oboseală din cauza căldurii revenire”.

În general, unul dintre cele mai dure și mai interesante meciuri la care am participat vreodată și acestea sunt genul de momente și meciuri pentru care continui să lucrez zi de zi. Nu m-am îndoit niciodată că pot oferi un astfel de jocul atunci când a contat cel mai mult și [sunt] pur și simplu încântat.”

Numărul 1 mondial, Alcaraz, părea să dețină controlul deplin, conducând cu un set și un break și a fost la două puncte de câștigarea celui de-al șaptelea trofeu al sezonului. Aceasta s-a întâmplat pe fondul unei memorabile finale de la Wimbledon în care Alcaraz l-a învins pe Djokovic în cinci seturi pentru a pune capăt viselor adversarului său de a deveni primul om care a câștigat Grand Slam - câștigând toate cele patru majore într-un singur sezon - de la Rod Laver în 1969.

Djokovic a ripostat duminică în Ohio și, deși Alcaraz părăsește Cincinnati ca jucătorul numărul 1 în clasamentul Pepperstone ATP, sârbul va intra la US Open la doar 20 de puncte în urmă și cu o șansă excelentă de a recupera primul loc, deoarece spaniolul își apără 2.000 de puncte la Flushing Meadows.

Este uimitor să joc împotriva ta, să împart terenul cu tine, să înveți de la tine”, i-a spus Alcaraz lui Djokovic în timpul ceremoniei decernării trofeului. „Acest meci a fost foarte aproape de a-mi reveni, dar am învățat multe de la un campion ca tine. Așa că felicitări ție și echipei tale”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite