Dinamo, Apocalipsa acum: Prima evaluare a daunelor după un dezastru fără precedent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steliano Filip şi-a legat numele de retrogradarea lui Dinamo
Steliano Filip şi-a legat numele de retrogradarea lui Dinamo

Formaţia din Ştefan cel Mare e încă în derivă, după pierderea barajului cu Universitatea Cluj. Care a condamnat echipa la un sezon petrecut în „B“. Iar asta în cazul cel mai fericit!

În contextul actual, cu insolvenţa riscând să devină chiar faliment, un om foarte important la Dinamo a devenit administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu. 

Într-o intervenţie la Digi Sport, luni seară, acesta a explicat ce opţiuni are Dinamo pe termen scurt. Doar că, în anumite momente, Zăvăleanu, probabil şi din dorinţa de a calma suporterii, a amestecat declaraţiile optimiste cu cele care trădează gravitatea situaţiei.

„Pentru o companie în insolvenţă, riscul falimentului e ca sabia lui Damocles, dar nu cred că va fi cazul lui Dinamo. Mai sunt sponsori, suporteri care au venit mereu cu sume şi alţi oameni care au ajutat mereu. Nu e cazul de faliment, nici nu mă gândesc la aşa ceva“, a spus Zăvăleanu.

„La 60 de zile trebuie achitate datoriile. Sper ca până la 15 iunie să avem bani pentru salarii. Am speranţe că vom avea bani. Nu cred că vor fi probleme să strângem bani pentru datoriile pe luna precedentă, luna aprilie. Vom primi bani de la aceleaşi persoane care au ajutat echipa, plus de la alte persoane care şi-au manifestat disponibilitatea de a ajuta. Până acum, au fost bani pe care i-am primit, pur şi simplu, din publicitate. N-aş refuza nici ideea unui împrumut, dacă acesta va fi pe un termen mai lung. Nu e o intenţie să devină acesta un mod de operare. Poziţia echipei într-o anumită ligă nu influenţa, în mod decisiv, posibilitatea de reorganizare. Plecăm la drum cu un milion de euro mai puţin, dar şi dacă încasam banii aceştia, trebuia să aducem mai mulţi bani pentru a plăti datoriile. Asta se poate face doar prin intermediul unui finanţator puternic“, a explicat administratorul judiciar.

CITEŞTE ŞI:

Dinamo, zguduită din temelii: Se vorbeşte despre arestări după prima retrogradare din istoria clubului!

6 ani a durat revenirea Rapidului în Liga I, de la momentul retrogradării, în sezonul 2014-2015. Giuleştenii au dat faliment după un sezon petrecut în „B“, cel din 2015-2016.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite