Dezastru istoric: Cele mai ruşinoase statistici după eliminarea Realului din Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Benzema

Real Madrid a împlinit, miercuri, 117 ani, la câteva ore după ce a fost ruinată de Ajax în optimile Ligii Campionilor. Cifrele vorbesc cel mai bine despre dimensiunea acestui dezastru.

Nu vom afla niciodată ce a fost în capul lui Florentino Perez, preşedintele Realului, care n-a mişcat un deget pentru a compensa, în vară, plecarea lui Cristiano Ronaldo, însă putem spune un lucru cu certitudine: Fără starul portughez, Real a devenit o echipă oarecare!

De altfel, încă din luna martie, madrilenii şi-au compromis total sezonul: au părăsit Cupa Spaniei, au ieşit din cursa pentru titlu şi au încheiat socotelile cu Liga Campionilor. Iar asta după ce, în ultimii opt ani, atinseseră cel puţin sferturile! După 1-4 cu Ajax, o echipă care şi-a început parcursul în acest sezon de Ligă, încă din luna iulie, odată cu CFR Cluj, statisticienii au fost puşi la muncă, scotând pe bandă cifre care vorbesc despre dimensiunea dezastrului de la Real Madrid.

*Echipa lui Solari a încasat primele două goluri, marţi seară, în 18 minute. A fost doar pentru a doua oară în istoria Ligii Campionilor, când Real a fost condusă cu 2-0 atât de repede. Prima dată s-a întâmplat în semifinale, în 2017, când pe „Vicente Calderon“, Atletico a avut 2-0 după doar 16 minute (Saul 12, Griezmann 16-pen.). Atunci însă, chiar dacă a pierdut cu 1-2, Real s-a calificat în finală graţie succesului din tur: 3-0.

*Pentru prima dată după 13 ani, Real Madrid şi-a compromis toate obiectivele încă din luna martie! Ultima dată când „galacticii“ au avut un sezon atât de prost a fost în 2005-2006, când Vanderlei Luxemburgo a început pe bancă, după care a fost concediat şi înlocuit cu Lopez Caro.

*Real Madrid a ajuns la patru înfrângeri succesive pe teren propriu pentru prima dată după 15 ani. O astfel de serie neagră a fost înregistrată de Real în aprilie-mai 2004 cu Carlos Quieroz pe bancă. Atunci, echipa a fost învinsă pe „Santiago Bernabeu“ de Osasuna (0-3), Barcelona (1-2), Mallorca (2-3) şi Sociedad (1-4).

*E pentru prima dată în istoria de 117 ani a Realului când, în acelaşi sezon, echipa pierde trei meciuri oficiale pe teren propriu la trei goluri diferenţă! În această stagiune, ŢSKA Moscova (3-0), Barcelona (3-0) şi Ajax (4-1) au câştigat pe „Santiago Bernabeu“.

*E doar pentru a doua oară în istoria clubului, când Real pierde şase meciuri oficiale la trei goluri diferenţă în acelaşi sezon: 

- Real Madrid – Ajax 1-4

- Real Madrid – Barcelona 0-3

- Real Madrid – ŢSKA Moscova 0-3

- Eibar – Real Madrid 3-0

- Barcelona – Real Madrid 5-1

- Sevilla – Real Madrid 3-0

*Până în acest sezon, Real Madrid nu pierduse niciun meci în cupele europene, acasă, la trei goluri diferenţă. Acum, această contraperformanţă s-a întâmplat de două ori: mai întâi, cu ŢSKA Moscova în grupele Ligii Campionilor, iar marţi seară, cu Ajax, în returul optimilor.

*Până acum un an, Real Madrid pierduse calificarea o singură dată, după ce câştigase turul într-o „dublă“ (cu Odense în sezonul 1994-1995 al Cupei UEFA). Acum, un astfel de dezastru s-a întâmplat de două ori în ceva mai mult de un an: mai întâi, în ianuarie 2018, cu Leganes, în Cupa Spaniei, iar acum, în optimile Ligii Campionilor, cu Ajax.

*Decizia lui Sergio Ramos de a lua un „galben“ intenţionat la Amsterdam s-a dovedit a fi o greşeală uriaşă. Stoperul a considerat că soarta calificării e decisă după victoria obţinută de Real în tur, scor 2-1, şi a vrut să scape de o posibilă suspendare în prima manşă din sferturi (în cazul în care ar fi luat un avertisment cu Ajax în retur). După ce a recunoscut că a luat intenţionat „galben“, UEFA, oricum, l-a suspendat pentru două meciuri (ar fi ratat prima întâlnire din sferturi, dacă Real trecea de Ajax!). Iar marţi, Real şi-a continuat seria înfrângerilor în Ligă, fără Sergio Ramos pe teren:

- Real Madrid – Juventus 1-3

- ŢSKA Moscova – Real Madrid 1-0

- Real Madrid – ŢSKA Moscova 0-3

- Real Madrid – Ajax 1-4 

Patru luni de doliu. Real Madrid închide sezonul cu o înfrângere furtunoasă în faţa lui Ajax. A fost un dezastru în adevăratul sens al cuvântului. „As“ ziar spaniol  

Liga Campionilor, optimi

Marţi

Real Madrid - Ajax 1-4 (2-1 în tur)

Asensio 70 / Ziyech 7, Neres 18, Tadici 62, Schone 72

Dortmund - Tottenham 0-1 (0-3)

Kane 48

Miercuri

PSG – Man. United (2-0) 22.00

Digi Sport 1, Telekom Sport 1

Porto – AS Roma (1-2) 22.00

Digi Sport 2, Telekom Sport 2

12 martie

Man. City – Schalke 04 (3-2) 22.00

Juventus – Atl. Madrid (0-2) 22.00

13 martie

Barcelona – Lyon (0-0) 22.00

Bayern – Liverpool (0-0) 22.00

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite