VIDEO Fantastic, fabulos, formidabil: Ajax distruge Real Madrid şi merge în sferturile Ligii Campionilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Duşan Tadici a distrus Realul
Duşan Tadici a distrus Realul

Real Madrid, campioana Europei din ultimii trei ani, şi-a „dinamitat“ întreg sezonul în 6 zile: a fost eliminată din Cupa Spaniei, a ieşit din lupta pentru titlu, iar acum a încheiat socotelile cu Europa.

Real Madrid e în genunchi! Rămasă fără Cristiano Ronaldo în vară, o echipă „galactică“ a ajuns acum una oarecare. De fapt, a ajuns ciuca bătăilor!

Marţi seara, trupa pregătită de Santiago Solari a ajuns la un bilanţ halucinant: patru meciuri la rând pierdute acasă:

*1-2 cu Girona (La Liga)

*0-3 cu Barcelona (Cupa Spaniei)

*0-1 cu Barcelona (La Liga)

*1-4 cu Ajax (Liga Campionilor)

Învinsă cu 1-2, la Amsterdam, Ajax a venit pe „Santiago Bernabeu“ şi, pur şi simplu, a umilit campioana Europei din ultimii trei ani! Iar asta după un început de meci care nu anunţa deloc aşa ceva!

Varane a trimis în bară la câteva minute după primul fluier al meciului, iar Real părea a fi în controlul partidei. Apoi însă, după un aut banal, la mijlocul terenului, Kroos a pierdut balonul, olandezii au plecat pe contraatac, iar marocanul Ziyech a deschis scorul (7). Chiar şi la acest scor însă, Real era calificată în sferturi.

A urmat însă o altă fază, încântătoare, care a aruncat „Santiago Bernabeu“ în aer. Sârbul Dusan Tadici (30 de ani), adus în acest sezon la Ajax de la Southampton, a făcut o fază demnă de PlayStation, l-a batjocorit pe Casemiro, după care l-a găsit perfect pe brazilianul David Neres, care a înscris pentru 2-0 (18). Chiar şi la acest scor însă, cei mai mulţi fani ai fotbalului erau convinşi că Real va întoarce soarta partidei.

Solari a pierdut doi jucători în prima repriză

Madrilenii nu s-au trezit însă şi, până la finalul reprizei, Ajax a avut câteva şanse mari de a face 3-0! Tabela nu s-a modificat, dar necazurile lui Solari au continuat! Antrenorul Realului a fost nevoit să facă două schimbări, după ce Lucas Vazquez şi Vinicius s-au accidentat. Primul a fost înlocuit de Bale după 29 de minute, iar Asensio i-a luat locul brazilianului Vinicius. Aceste accidentări s-au adăugat absenţei lui Sergio Ramos, cel care, în tur, considerând că e rezolvată calificarea, a luat un galben intenţionat, devenind suspendat pentru retur! Cât de mult s-a înşelat însă Ramos, care, oricum, a fost suspendat două etape de UEFA pentru gestul său.

Bale, intrat pe teren în huiduielile publicului, a încercat să devină salvatorul Realului, însă şutul său a lovit bara, iar la pauză, scorul a fost şocant: Real Madrid - Ajax 0-2!

Am ajuns să avem faze controversate şi cu VAR

La reluare, mulţi s-au aşteptat la un iureş al Realului, dar madrilenii au „reuşit“ să joace şi mai slab! 

Aşa că golurile au curs, dar în poarta lui Courtois! Primul a fost unul extrem de controversat şi a arătat că nici arbitrajul video nu poate elimina fazele neclare. Tadici a marcat pentru 3-0 cu un şut fabulos (62), dar reluările au arătat că până la finalizarea sârbului mingea părea că ieşise în aut! Au urmat minute bune în care faza a fost analizată, s-au dat fel şi fel de reluări şi, chiar dacă părea că mingea, într-adevăr, a ieşit în aut, înainte de a ajunge la Tadici, centralul Felix Brich a validat golul Ajax-ului!

O echipă în „moarte clinică“ a Realului a redus din handicap prin Asensio (70), însă a primit lovitura de graţie din partea lui Schone (72), care a punctat pentru 4-1 direct din lovitură liberă.

Pentru prima dată după opt sezoane consecutive în care a prins cel puţin sferturile Ligii Campionilor, Real Madrid a părăsit competiţia în optimi! De partea cealaltă, Ajax a reuşit să treacă de o fază eliminatorie în Ligă, pentru prima dată după 22 de ani!

Ultima dată, formaţia din Amsterdam a trecut de sferturile Ligii Campionilor, în sezonul 1996-1997, atunci când a eliminat Atletico Madrid. În acel sezon, în semifinale, batavii au cedat după o „dublă“ cu Juventus.

VEZI GOLURILE MECIULUI

Liga Campionilor, optimi, marţi

Real Madrid - Ajax 1-4 (2-1 în tur)

Asensio 70 / Ziyech 7, Neres 18, Tadici 62, Schone 72

Dortmund - Tottenham 0-1 (0-3 în tur)

Kane 48

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite