Derby-ul durerii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meciul cu numărul 124 dintre Steaua şi Dinamo va fi unul de palmares, întrucât nicio echipă nu are şanse reale de a mai câştiga campionatul. Elevii lui Cîrţu au făcut doar 0-0 în Cupă, iar Torje şi compania sunt abia pe 6 în Liga I.

Doar tradiţia a rămas din eternul derby! Steaua n-a mai cucerit un trofeu din 2006, iar Dinamo din 2007. Cum în ultimii ani, formaţiile din provincie au început să facă legea pe plan intern, treptat, şi miza duelurilor directe dintre roş-albaştri şi „câinii" a scăzut, rezultatul ajungând să conteze doar pentru orgoliul fanilor. Coordonatele nu se vor schimba nici în confruntarea de luni. În Liga I, cele două rivale au ieşit de mult din lupta pentru titlu, iar rezultatele obţinute au fost atât de slabe încât o victorie nu va schimba radical situaţia din clasament. „Am avut suişuri şi coborâşuri, nu am fost constanţi şi asta s-a văzut. E clar că nu-i un an bun pentru noi fiindcă ne dorim mereu titlul. Cupa e pe locul doi. Chiar dacă batem Steaua, nu vom putea salva acest sezon slab", a recunoscut tehnicianul dinamovist, Ioan Andone.

Steliştii, desfiinţaţi, „câinii" mai vor bilete

În timp ce interesul pentru derby este foarte mare în rândul suporterilor roş-albilor, care au solicitat să li se acorde mai mult de 676 de bilete, atât cât e protocolul oficial, fanii Stelei au intrat în război cu Tănase şi compania după semieşecul din Cupă. „Vă rupem picioarele, beţivilor", le-au strigat cei din galerie elevilor lui Cîrţu, la finalul meciului cu FC Braşov.

Gigi - dezinteresat, Borcea - motivat

Patronul Stelei s-a întors, ieri, din pelerinajul de la Muntele Athos. „Îmi arde mie de Steaua acum? Dacă voi credeţi că astea înseamnă Sfintele Sărbători, Steaua şi 0-0...", a spus Gigi Becali, vizibil deranjat după rezultatul din Cupă. De partea cealaltă, acţionarul „câinilor", Cristi Borcea, s-a întors în ţară, din Statele Unite, special pentru a fi prezent la derby-ul de luni. „E obligatoriu un succes, aşa ne-am obişnuit suporterii în ultimele sezoane, să plecăm învingători din Ghencea şi să ne bucurăm pe terenul duşmanilor. Ca să-i tihnească Paştele şi lui Gigi, mă mulţumesc cu un 1-0", a spus Borcea.

„Câinii" merg la biserică, steliştii nu

Dinamoviştii vor putea petrece Paştele în familie, după care vor intra în cantonament. „Îi las pe băieţi să meargă la slujba de Înviere, să stea cu familia, după care se întorc în cantonament duminică, unde vor sta până la ora meciului", a anunţat antrenorul Ioan Andone. În schimb, Sorin Cîrţu, supărat şi din cauza evoluţiei slabe din partida cu FC Braşov, le-a pregătit un program spartan elevilor săi. Astfel, roş-albaştrii au primit interdicţie de a ieşi din casă în noaptea de Înviere, urmând ca duminică, la ora prânzului, să se prezinte la cantonament. „Vor face şi ei un Paşte fără să ia lumină, n-am ce să le fac. N-am făcut eu programările", a explicat „Sorinaccio".

Avram a studiat echipele

Marius Avram, arbitrul întâlnirii, recunoaşte că se consultă cu tatăl său înaintea fiecărei partide. „Îmi dă sfaturile cele mai bune", spune Avram, despre preşedintele CCA. „Pentru Steaua-Dinamo am urmărit atent partidele lor din Cupă. Mă interesează tactica folosită de fiecare antrenor, comportamentul jucătorilor în teren şi faţă de arbitru, ce fac liderii echipelor şi căpitanii", ne-a dezvăluit centralul bucureştean. Avram spune că n-are nicio legătură cu şefii celor două grupări: „Cu Gigi Becali nu m-am intersectat niciodată în viaţa mea. Doar cu Cristi Borcea m-am întâlnit o singură dată pe tunel înaintea unui meci şi ne-am salutat".

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite