Depresia ucide: Cazul Florin Zalomir arată dezastrul la care a contribuit și pandemia

0
0

Stăm acasă, salvăm vieți“ e, probabil, cel mai iresponsabil slogan care a existat, în ultimii ani! Pe lângă faptul că n-a rezolvat problema coronavirusului, această abordare a creat o armată de oameni depresivi. Care au umplut cabinetele medicilor. Iar asta în cazul unor situații fericite.

Florin Zalomir a fost antrenor, la CS Dinamo, după retragere. FOTO: frscrima.ro
Florin Zalomir a fost antrenor, la CS Dinamo, după retragere. FOTO: frscrima.ro

Pentru că, în ultimii doi ani, numărul celor care își pun capăt zilelor a explodat, pur și simplu! Vorbim, în primul rând, despre oameni care se luptau cu depresia și cu alte probleme similare și care au fost făcuți KO pe fondul anxietății induse de pandemie și de izolare. Acum, știrea morții lui Florin Zalomir, la doar 41 de ani, a zguduit lumea sportului românesc. Mai ales după ce s-a aflat cauza decesului: sinucidere, după ce fostul scrimer s-a împușcat în cap!

Născut la Iași, Florin Gelu Zalomir a avut un palmares stelar, ca sportiv: argint olimpic cu echipa României de sabie, la JO 2012, plus alte șapte medalii, dintre care două de aur, la Campionatele Mondiale și Europene, în perioada 2001 – 2012. După retragerea din activitate sportivă, în 2012, el era antrenor la CS Dinamo și ofițer de Jandarmerie. Potrivit TVR Info, Zalomir fusese trimis în programul de consiliere de psihologul unității la care lucra, programul fiind destinat jandarmilor care au diverse probleme și prin consiliere se încearcă ajutorarea lor. Fostul sportiv fusese extrem de afectat după divorț. Din păcate, tot TVR Info a scris că Zalomir a refuzat participarea în programul respectiv. În schimb, a recurs la un gest extrem: s-a împușcat în cap cu arma personală. Trupul neînsuflețit al lui Zalomir a fost găsit în locuința sa, la Otopeni, de o femeie care a sunat la 112.

S-a lovit din plin de pandemie

Florin Zalomir a resimțit din plin perioada neagră a Stării de Urgență, în martie – mai 2020. Pentru că atunci, din lipsă de personal a efectivelor de poliţişti, sportivii şi antrenorii CS Dinamo au primit ordin să se prezinte în linia întâi a luptei cu SARS-CoV-2. Drept urmare, în 2020, fostul scrimer și-a petrecut ziua de naștere, pe data de 1 aprilie, patrulând străzile, în loc să fie în sala de antrenament, alături de elevii săi! La vremea respectivă, într-un interviu acordat pentru „Weekend Adevărul“, Zalomir chiar a vorbit despre situația neobișnuită în care se afla. „Este o aniversare specială. Să patrulezi e, categoric, cea mai puţin aşteptată modalitate de a-ţi petrece timpul de ziua ta! Majoritatea zilelor de naştere le-am petrecut împreună cu sportivii, cu antrenorii, în familia scrimei“, a spus Zalomir, în dialog cu Cezara Paraschiv.

În cadrul aceluiași material, Florin a mărturisit că a avut o tentativă ratată de a reveni în sportul de performanță, cu ocazia JO 2020: „A fost un efort uriaş, pe care l-am resimţit din plin, şi pe plan profesional, şi pe plan personal, din punct de vedere fizic, din punct de vedere psihic. E complicat să te gândeşti că, după şapte de ani de pauză, trebuie să le faci faţă celor tineri şi mai pregătiţi ca mine. Din păcate, nu am reuşit să ne atingem ţelurile şi, anul acesta, am revenit la munca de antrenor“.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite