Decernarea Balonului de Aur stârneşte controverse aprinse: "Ronaldo nu e nici în primii trei!" Ce spune Neymar despre Messi şi rivalul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AP
FOTO AP

În luna ianuarie a anului viitor, FIFA va decerna celui mai bun fotbalist din 2014 Balonul de Aur, un trofeu pentru care se bat trei fotbalişti, argentinianul Messi, portughezul Cristiano Ronaldo şi germanul Manuel Neuer. Cele mai mari şanse le au primii doi, care sunt rivali în campionatul Spaniei.

Cum era de aşteptat, oamenii din fotbal şi-au stabilit deja favoriţii şi s-au cantonat în două tabere, unii susţinându-l pe Messi, alţii pe Ronaldo. Germanul Neuer e creditat cu şanse minime, chiar dacă a câştigat Campionatul Mondial cu Germania în 2014.

Unul dintre cei mai aprigi susţinători ai lui Messi este coechipierul său de la Barcelona, Xavi, care consideră că argentinianul nu ar trebui să aibă rival în această cursă. Xavi merge mai departe şi aduce contraargumente împotriva lui Ronaldo. "Nu a făcut foarte multe la Cupa Mondială, iar într-un an în care s-a jucat Cupa Mondială, întregul an este definit de acest lucru. Pe primul loc l-aş pune pe Leo Messi; pe locul 2, pe Philipp Lahm, iar pe 3, pe Javier Mascherano", a declarat Xavi pentru presa catalană.

La Campionatul Mondial din Brazilia, Ronaldo a părăsit competiţia încă din faza grupelor, în vreme ce Messi a ajuns cu Argentina până în finala pierdută în faţa Germaniei. Totuşi, Ronaldo are avantajul de a fi câştigat cu Real Madrid Liga Campionilor, competiţie în care portughezul a fost golgheter cu 17 goluri. De altfel, Ronaldo a primit Balonul de Aur şi în 2013 şi este considerat de specialişti mare favorit şi de această dată, adversarii săi fiind Messi şi Neuer. 

Neymar îi laudă pe cei doi rivali

Dacă Xavi îl susţine necondiţionat pe Messi, Neymar nu are un favorit special. Pentru fotbalistul brazilian nu contează că este coleg cu Messi la Barcelona, deoarece el îi apreciază la acelaşi nivel pe cei doi rivali în cursa pentru Balonul de Aur. "Ei sunt deasupra tuturor jucătorilor, astăzi. E dificl să te lupţi cu ei. Nu ştiu dacă o să ajung vreodată la nivelul lor, dar sper să mă depăşesc pe mine, în fiecare zi. Mereu îmi doresc să fiu mai bun ca mine însumi”, a punctat brazilianul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite