David Popovici, favorit să devină, diseară, campion mondial: Atuul puştiului, descris de antrenorul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Popovici a arătat că e în mare formă, după prestaţiile sale de duminică, în calificări
David Popovici a arătat că e în mare formă, după prestaţiile sale de duminică, în calificări

După trei medalii de aur cucerite, anul trecut, la Europenele de juniori, la Baku, plus un titlu European, la seniori, la Kazan, pentru David Popovici (17 ani) a sosit momentul confirmării printre greii înotului mondial, la seniori.

David Popovici are potenţialul de a fi, ani la rând de acum înainte, cel mai de succes sportiv român pe arena internaţională! Pentru că, la doar 17 ani, el e deja pe cale să scrie istorie pentru România, după cum Adevărul a explicat aici.

Diseară, de la ora 19.02, puştiul legitimat la Clubul Sportiv Dinamo e favorit la câştigarea medaliei de aur în proba de 200 de metri liber. A dobândit acest statut după modul impresionant în care a obţinut calificarea în finală! Potrivit Eurosport, antrenorul lui David, vorbim despre Adrian Rădulescu, e încrezător în şansele elevului său. Şi a explicat că Popovici se simte excelent, la Budapesta, unde a făcut şi baremul olimpic pentru JO 2020 de la Tokyo.

Ce a spus Adrian Rădulescu?

*La Budapesta, el a început povestea de anul trecut, acolo au fost Europenele de seniori, acolo şi-a îndeplinit David baremul la 100 m liber şi s-a calificat la Jocurile Olimpice. E un bazin pe care îl cunoaşte, în care se simte foarte bine, un bazin cu o atmosferă deosebită, în care toţi sportivii se simt foarte bine. E un loc primitor pentru sportivi, organizatori profesionişti în adevăratul sens al cuvântului, totul e la dispoziţia sportivilor, ei apreciază lucrul ăsta şi asta se vede în competiţie.

9 medalii a câştigat România, de-a lungul anilor, la Mondialele de nataţie: două medalii de aur, o medalie de argint şi şase medalii de bronz.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite