Cupa României valorează enorm: Suma pusă la bătaie în finala din această seară

0
Publicat:

A 85-a ediție a Cupei României își va desemna, diseară (ora 20.30), câștigătoarea, trofeul urmând a fi disputat, în premieră, de două formații din Ardeal: Sepsi Sfântu Gheorghe și Universitatea Cluj.

Răzvan Burleanu, șeful FRF, va fi, diseară, la Sibiu, pentru a decerna trofeul Cupei României
Răzvan Burleanu, șeful FRF, va fi, diseară, la Sibiu, pentru a decerna trofeul Cupei României

De asemenea, potrivit frf.ro, va fi pentru prima oară când ultimul act se va juca, la Sibiu. Gazda finalei va fi arena inaugurată, în decembrie 2022, cu o capacitate de 12.363 de locuri. Prețul biletelor: 25 de lei (peluze) și 40 de lei (tribune).

Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) a delegat următoarea brigadă, la acest meci: Cătălin Popa la centru, ajutat de asistenții Daniel Mitruți și Bogdan Gheorghe, plus al patrulea oficial, Iulian Dima. În camera VAR se vor afla Istvan Kovacs și Andrei Chivulete.

Câștigătoarea va lua o sumă mare

În ultimele sezoane, Sepsi a fost specialista cupei: a câștigat trofeul, anul trecut, și a jucat ultimul act, în 2020, fiind învinsă de FCSB. Acum, în noul format al competiției, federația a pus la bătaie premii mărite, de 1.202.000 de euro, în total. Miza finalei e un cec în valoare de 240.000 de euro! Vorbim despre o sumă mare, mai ales pentru echipele implicate, care poate asigura bugetul pentru salarii, pentru o lună și ceva, pentru fiecare dintre ele.

Și din punct de vedere sportiv, finala Cupei contează enorm! Cu implicații, inclusiv asupra ultimei etape din play-off-ul Superligii, în weekend. Dacă Sepsi va cuceri trofeul, echipa lui Cristiano Bergodi va merge în preliminariile Conference League. În acest caz, locul 4 din play-off nu mai oferă vreun „bilet“ european! Ceea ce înseamnă că locul 3, disputat acum de CFR Cluj și CS U Craiova, devine crucial, în acest sens.

În schimb, dacă Universitatea Cluj va câștiga, diseară, atunci CFR și Craiova ar răsufla ușurate. Pentru că trupa pregătită de Ioan Ovidiu Sabău n-are licență UEFA și, drept urmare, nu poate evolua în Europa din postura de câștigătoarea cupei. Ceea ce înseamnă că locul 3 din play-off va merge în preliminariile Conference League. Iar locul 4 va disputa un baraj european, cu învingătoarea barajului Conference League din play-out (FC U Craiova – Voluntari, vineri, ora 20.00).

Play-off, etapa a IX-a (penultima)

Sepsi – CFR 1-2

Farul – FCSB 3-2

Rapid – CS U Craiova 2-3

Etapa a X-a (ultima), duminică

FCSB – Rapid 18.15

CFR – Farul 21.00

CS U Craiova – Sepsi 21.00

Clasament

1. Farul Constanța 50 de puncte

2. FCSB 46p*

3. CFR Cluj 42p*

4. CSU Craiova 40p

5. Rapid 35p

6. Sepsi 26p

*Cu rotunjirea punctelor în sus.

Meciurile rămase pe acest final de sezon

Cupa României, finala de la Sibiu

Sepsi - „U“ Cluj astăzi, ora 20.30

Conference League, barajul din play-out

FC U Craiova – Voluntari vineri, ora 20.00

Învingătoarea se va stabili după o singură manșă și va juca în compania echipei de pe locul 3 (dacă ia Sepsi cupa) sau locul 4 din play-off (dacă ia „U“ Cluj cupa). Câștigătoarea acestui al doilea baraj, tot într-o singură manșă, va merge în preliminariile Conference League.

Barajele de menținere / promovare

Dinamo – FC Argeș

Gloria Buzău – UTA

Meciurile tur se vor disputa pe terenul primelor formații, la data de 28 mai. Partidele retur sunt programate pentru 3 iunie. Formațiile care se vor impune vor evolua, în următorul sezon al Superligii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite