Cupa României: Rezervele Stelei, calificare în ultimul minut, cu CSMS Iaşi. „Roş-albaştrii“, cu banderole albe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un joc destul de şters la Iaşi, Steaua, cu o garnitură formată din rezerve, s-a calificat în sferturile Cupei României, după 1-0 cu CSMS, codaşa Ligii I. Unicul gol a fost marcat în minutul 89, de Stanciu, într-o partidă care a marcat revenirea lui Bourceanu în tricoul roş-albaştrilor şi în care elevii lui Gâlcă au purtat banderole albe.

Din cauza problemelor de efectiv, după „războiul“ de la Târgu-Mureş, a accidentărilor şi a apropierii derby-ului cu Dinamo, de vineri, Costel Gâlcă a trimis pe teren la Iaşi o echipă de rezerve, în care s-a regăsit însă Bourceanu, la primul meci de la revenirea la Steaua. 

Au fost primele minute după 10 luni în tricoul Stelei pentru mijlocaşul defensiv, vândut în iarna trecută la Trabzonspor şi împrumutat în vară la gruparea din Ghencea. 

Şi primele jucate de fotbalist din 18 mai, de la un meci Trabzonspor-Antalyaspor, din cauza unei accidentări. 

Echipele de start: 

CSMS Iaşi: Grahovac - Voicu, Creţu, Cr. Munteanu, Ţigănaşu - Novac, Olah - Ciucur, Wesley, Bole - Onduku

Steaua: Cojocaru - Râpă, Luchin, Filip, Toşca - Bourceanu, Breeveld - Matei, Neagu, Stanciu - Vîlceanu

Înfruntarea dintre rezervele campionilor şi titularii codaşei Ligii I a adus un meci plictisitor, fără multe ocazii de poartă, în care gazdele puteau da lovitura în minutul 85, când Bădic, din 11 metri, din poziţie centrală, a înălţat un zmeu, după o centrarea din banda dreaptă a lui Creţu. Ultimul, printre cei mai buni jucători ai gazdelor, şi-a îngropat însă echipa în minutul 89, când a căzut extrem de uşor, în propriul careu, după un duel cu Stanciu, iar mijlocaşul Stelei a marcat din 6 metri. 

În ciuda protestelor gazdelor, care au acuzat fault în atac, centralul a validat reuşita lui Stanciu. 

A fost unica reuşită a meciului care o califică pe Steaua în sferturile Cupei României, acolo unde a ajuns, deocamdată, şi Mioveni, după eliminarea lui Dinamo. Celelalte partide se dispută miercuri şi joi.

Gâlcă: „Se fac eforturi pentru a-l recupera pe Keşeru pentru derby“

„A fost foarte greu, mai ales în a doua repriză. În partea a doua am stat mai jos şi ei şi-au creat nişte ocazii din care puteau înscrie. Sunt foarte bucuros că Bourceanu a jucat şi a făcut-o bine. Sper să recuperăm cât mai mulţi jucători pentru meciul cu Dinamo şi să-l câştigăm. Din câte ştiu, se fac eforturi să-l recuperăm pe Keşeru, iar el să fie apt pentru vineri. Am încredere că putem câştiga derby-ul, Dinamo e o echipă cu jucători tineri, trebuie respectată“, a declarat Costel Gâlcă, după meci, la Sport.ro. 

În meciul din Cupă cu CSMS Iaşi, steliştii au purtat banderole albe, ca o acţiune de protest după arbitrajul scandalos al centralului Istvan Kovacs în etapa trecută din Liga I, cu ASA Târgu-Mureş.

Citeşte şi 

CS Mioveni, devotatoarea „granzilor“ în Cupa României. După Astra Giurgiu, a eliminat-o şi pe Dinamo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite