Cupa Davis: România conduce Slovacia cu 1-0, victorie pentru Marius Copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a început perfect meciul cu Slovacia din Cupa Davis, Marius Copil reuşind să-l învingă pe Norbert Gombos în patru seturi, scor 7-6, 6-7, 6-4, 7-6. În următorul meci, Adrian Ungur îl întâlneşte pe Martin Klizan.

Marius Copil (locul 180 ATP) l-a învins pe slovacul Norbert Gombos (locul 126 ATP) în primul meci al confruntării dintre România şi Slovacia contând pentru Cupa Davis. Copil s-a impus la capătul a patru seturi extrem de disputate; scor 7-6, 6-7, 6-4, 7-6. În special ultimul tie break a avut o doză însemnată de dramatism. Copil a fost condus cu 5-2, dar a reuşit să întoarcă cu patru mingi la rând. Însă românul a încheiat meciul abia la 12-10, după mai multe mingi de meci irosite. 

"E un punct important pentru noi, ideal ar fi să câştige şi Adi şi să încheiem ziua cu 2-0. Mă bucur că am putut să aduc victoria. M-am simţit moleşit, a fost cald, nu e uşor să joci pe o căldură atât de mare, dar pe mine nu mă deranjează atât de tare. Andrei Pavel mi-a spus să am încredere în mine, pentru că servesc bine", a spus Marius Copil la TVR 1. 

În următoarea partidă a zilei de vineri de la Idu Tenis Club din Mamaia, Adrian Ungur îl va întâlni pe Martin Klizan, cel mai bun jucător slovac, locul 38 ATP. Sâmbătă are loc meciul de dublu, iar duminică se dispută ultimele două meciuri de simplu. 

Echipa care va câştiga întâlnirea dintre România şi Slovacia se va califica în play-off-ul pentru Grupa Mondială, iar echipa care va pierde va juca în turul I din Grupa I, Zona Euro/Africană

26 de aşi a servit Marius Copil în meciul cu Norbert Gombos

Monica Niculescu a câştigat meciul cu Andreea Mitu, s-a calificat în semifinale la Bucureşti Open

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite