Începe weekendul de Cupa Davis la Mamaia. Programul întâlnirii România-Slovacia de la Arena Idu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Copil, cel mai bine clasat jucător de tenis român al momentului, deschide întâlnirea de Cupa Davis de la Mamaia, prin partida pe care o va disputa vineri, 17 iulie, de la ora 13.

Întâlnirea România-Slovacia are loc în zilele de 17-19 iulie, pe Arena Tenis Club Idu din Mamaia. Partidele contează pentru turul 2 din Grupa I, Zona Euro-Africană a Cupei Davis. Echipa care va câştiga se va califica în barajul pentru Grupa Mondială, în timp ce echipa care pierde va merge în turul 1 din Grupa I, Zona Euro-Africană.

Meciurile de Cupa Davis încep vineri, 17 iulie, ora 13, cu Marius Copil, cel mai bine clasat tenisman român al momentului (locul 180 ATP), care îl va avea ca adversar pe Norbert Gombos (126 mondial). Ziua partidelor de simplu continuă cu Adrian Ungur (199 ATP) care va juca împotriva celui mai bun jucător al slovacilor, Martin Klizan (38 ATP).

Sâmbătă, de la ora 15.00, se desfăşoară partida de dublu dintre perechile Horia Tecău/Florin Mergea şi Andrej Martin/Igor Zelenay. Horia Tecău este proaspătul campion de la Wimbledon şi numărul 5 mondial la dublu, iar Florin Mergea este numărul 7.

Duminică, de la ora 13.00, vor fi disputate ultimele două partide de simplu, Marius Copil - Martin Klizan şi Adrian Ungur - Norbert Gombos.

România şi Slovacia s-au mai întâlnit o singură dată în această competiţie, în 2002, în Slovacia, când tricolorii (Andrei Pavel, Adrian Voinea, Gabriel Trifu şi Victor Hănescu), au câştigat întâlnirea, cu scorul de 4-1.

Patru aşi ai tenisului românesc provin din Constanţa: Horia Tecău, Andrei Pavel, George Cosac şi Simona Halep. „Mizăm pe publicul de acasă pentru meciurile de vineri şi sâmbătă de pe arena unde am copilărit“, a declarat Horia Tecău.

Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis, s-a declarat încântat că România susţine meciurile la Constanţa. „E o foarte mare bucurie să joci acasă şi sperăm că publicul ne va susţine de la primul până la ultimul punct al meciurilor“, a declarat Pavel. El a descris starea de spirit încrezătoare în victorie a echipei, arătând că victoriile de la Wimbledon ale lui Horia Tecău şi Florin Mergea sporesc şansele lotului. „Am încredere şi în Adrian Ungur şi Marius Copil, sunt jucători experimentaţi şi vom ieşi cu capul sus din această întâlnire“, a mărturisit căpitanul nejucător al echipei.

Vă mai recomandăm

Weekend incendiar la Mamaia: România va înfrunta Slovacia la Cupa Davis. Ce au spus Tecău, Mergea, Copil şi Ungur

Victor Hănescu susţine echipa de Cupa Davis a României, chiar dacă nu mai face parte din ea

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite