COSR se delimitează de sportivii români care se dopează: „Este o mare pată pentru sportul românesc, mai bine nu câştigam acele medalii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român condamnă situaţia în care se găsesc atleţii care au recurs la metode de dopaj pentru îmbunătăţirea performanţei.

COSR, prin vocea secretarului general Ioan Dobrescu, se delimitează de scandalul dopajului: „Noi, după ceea ce s-a întâmplat la Sydney, nu am mai avut nicio problemă cu dopajul. Ne-am luat măsuri, am făcut controale înainte de toate competiţiile la care am participat şi uite că nu am avut surprize de genul acestora de la haltere. Mă întristează aceste cazuri de dopaj pentru că acum tot sportul românesc este pus la index. Este o mare pată pentru sportul românesc. Mai bine aceste şase medalii nu le câştigam niciodată. 

Cei care au condus delegaţiile României la aceste competiţii trebuie sancţionaţi, iar aşa cum le vor fi retrase premierile sportivilor trebuie retrase şi premierile lor. Nu sunt de acord cu tăierea fondurilor alocate de minister federaţiilor care au probleme cu dopajul. Dacă tai de la buget îi sancţionezi pe toţi juniorii de la haltere şi atletism şi nu este normal. Nu, sportivii aceştia care au fost depistaţi pozitivi sunt ai noştri, chiar am înţeles că Răzvan Martin este la prima abatere, de aceea spun că nu trebuie acum să îi răstignim. Dar persoanele din anturajul sportivilor trebuie sancţionate, pentru că cineva trebuie să îşi asume răspunderea“, a declarat Dobrescu potrivit Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă:

FOTO Scandal de dopaj la haltere: România, rămasă fără cinci medalii. Povestea lui Răzvan Martin, sportivul care ridica 20 de tone la antrenamente

Prima reacţie a lui Răzvan Martin, halterofilul olimpic prins dopat

Istoria recentă a dopajului în România. Cum s-a remarcat ţara noastră prin „trişare“ în locul performanţei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite