Halterofilul Răzvan Martin a fost prins dopat la Campionatele Europene. Vestea l-a şocat pe antrenorul Mugur Saranciuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medaliatul olimpic Răzvan Martin a fost prins dopat la Campionatele Europene, alături de alţi doi sportivi. Atât Adrian Moldovan, şeful CSM Bistriţa unde era legitimat, cât şi antrenorul său Mugur Saranciuc au fost şocaţi la aflarea veştii, susţinând că vor fi alături de sportiv în această perioadă dificilă.


Halterofilul Răzvan Martin a fost prins dopat cu stanozolol, un steroid anabolizant, alături de alţi doi sportivi, la Campionatele Europene. Asta după ce la Campionatul European de haltere de la Tirana, organizat în luna aprilie, Răzvan Martin a cucerit două medalii la categoria 77 de kilograme, una dintre acestea fiind singurul „aur” al delegaţiei.

Vestea a fost dată aseară de către Federaţia Internaţională de Haltere, care a publicat lista sportivilor dopaţi pe site-ul oficial. Pe aceasta se regăseau doi români: Răzvan Martin şi Elena Andrieş.

Contactat de Adevărul, antrenorul sportivului, Mugur Saranciuc, care l-a şi descoperit şi pregătit pe sportiv de când era un copil, s-a arătat şocat de cele întâmplate, afirmând că a aflat şi el despre această „nenorocire” în această dimineaţă, din presă.

"Eu am vorbit tot timpul cu el, pentru mine este ceva foarte încurcat. Ştiu că Răzvan nu a mai luat aşa ceva. Pentru mine este un şoc pentru că eu l-am învăţat să fie corect, să muncească şi după să culeagă roadele. Eu sunt alături de el până la capăt. Nu cred că acest eveniment îi va umbri cariera, pentru că este un sportiv valoros," a declarat Mugur Saranciuc.

La fel de surprins a fost de veste şi şeful CSM Bistriţa, Adrian Moldovan, care de asemenea susţine că clubul sportiv va fi alături de Răzvan Martin, pentru că valoarea sa nu poate fi contestată şi nici premiile aduse la Bistriţa.

"Din păcate în această activitate avem parte şi de astfel de evenimente. O să fie foarte greu pentru Răzvan să treacă de la adulaţie la critică. Clubul este alături de el pe toată perioada de suspendare," a completat Adrian Moldovan.

Răzvan Martin, adulat după Jocurile Olimpice de la Londra



Povestea lui Răzvan Martin şi mai ales performanţa obţinută la Jocurile Olimpice de la Londra uimea întreaga ţară anul trecut. Cu un trecut zbuciumat, abandonat de mamă şi orfan de tată, Răzvan Martin, ajutat de antrenorul care l-a descoperit Mugur Saranciuc a dat o lecţie sportivilor din ţară.


Clujeanul adoptat de clubul sportiv bistriţean a început să cunoască succesul încă din 2008, când a devenit campion european şi mondial la juniori. Au urmat Jocurile Olimpice de la Londra, unde a reuşit să obţină o medalie de bronz.


Răzvan Martin este legitimat la CSM Bistriţa, locuieşte în municipiul Bistriţa, are 22 de ani, este căsătorit şi are o fetiţă de trei ani.

Vă mai recomandăm:

Bronz născut din sărăcie

Alina Dumitru, Corina Căprioriu şi Răzvan Martin, cetăţeni de onoare ai judeţului Cluj

 

 


 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite