Coșmar oltenesc după Sepsi – Craiova: Culisele scandalului de xenofobie

0
Publicat:

Sepsi – FCU Craiova, 0-3 la masa verde. Acesta e verdictul spre care se îndreaptă meciul suspendat, duminică, la Sfântu Gheorghe, în urma scandărilor xenofobe ale oaspeților. Scandalul își are rădăcinile în războiul deschis în care se află Adrian Mititelu cu suporterii echipei sale.

Antrenorul Craiovei, Nicolo Napoli, poate bifa un eșec cu echipa sa, la masa verde.
Antrenorul Craiovei, Nicolo Napoli, poate bifa un eșec cu echipa sa, la masa verde.

Campionatul românesc avea cam de toate, în materie de „mocirlă fotbalistică“ – mai nou, se joacă pe noroi, în loc de iarbă, la propriu! – mai puțin un meci suspendat definitiv, din cauza huliganilor. Ei bine, arbitrul Andrei Chivulete (36 de ani) a rezolvat acest aspect. Cu precizarea că centralul bucureștean nu trebuie nicidecum blamat, ci chiar aplaudat pentru curajul de a aplica regulamentul, în timpul confruntării Sepsi – FCU Craiova 1948. După ce a întrerupt o dată meciul din cauza scandărilor xenofobe ale galeriei oltenilor și l-a reluat, după scurt timp, Chivulete a fluierat finalul jocului, după 26 de minute, când a văzut că huliganii craioveni nu se potolesc.

Adrian Mititelu, patron FCU Craiova
Adrian Mititelu, patron FCU Craiova

Așadar, centralul a urmat pașii corecți. De acum, urmează să fie parcurse procedurile din regulament. Concret, cazul va ajunge pe masa Comisiei de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal. Care va lua o decizie, analizând raportul centralului și cel al observatorului de joc. Teoretic, în cazul unui meci suspendat, se poate da 0-3 pentru ambele formații. Practic, în cazul de față, cel mai probabil, această sancțiune va fi dictată doar în cazul Craiovei lui Mititelu. Deocamdată, nu s-a anunțat când va veni decizia. Până atunci, cele două cluburi implicate în această poveste s-au angrenat într-un război mediatic.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite