Constantina Diţă s-a retras din activitate la Maratonul Internaţional Bucureşti. O româncă a câştigat cursa feminină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Aproape 9.000 de atleţi, amatori şi profesionişti, din 50 de ţări, au participat, sâmbătă şi duminică, la a şaptea ediţie a Maratonului Internaţional Bucureşti. Cu acest prilej, atleta Constantina Diţă, campioană olimpică la maraton, la JO de la Beijing (2008), a spus adio atletismului.

În semn de apreciere şi respect pentru performanţele obţinute în cei 25 de ani de carieră, organizatorii au inscripţionat pe medaliile oferite participanţilor numele Constantinei Diţă, care a concurat, simbolic, în echipa Fundaţiei Olimpice Române.

“Mă bucur că în fiecare an numărul celor care aleargă la acest maraton creşte. Este un lucru îmbucurător care ne dă speranţe pentru viitor. Îmi este greu să renunţ după 25 de ani, dar a venit şi acest moment”, a spus fosta campioană olimpică.

O premieră consemnată la Maratonul Internaţional Bucureşti a fost victoria unei românce în proba feminină. Paula Claudia Todoran, legitimată la CSM Zalău, a terminat cursa de 42 de km în 2 ore, 41 de minute şi 23 de secunde, în vreme ce la masculin s-a impus kenyanul Michael Kipkorir Kipyego.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite