Comentator turc de la CM, schimbat în timpul meciului după ce a rostit numele „interzis” al unei legende a Turciei

0
Publicat:

Comentatorul meciului dintre Canada și Maroc a fost schimbat la pauză după ce a pomenit numele unui fotbalist turc care este contestatar al președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Alper Bakırcıgil, comentatorul înlocuit la puaza meciului FOTO: Twitter
Alper Bakırcıgil, comentatorul înlocuit la puaza meciului FOTO: Twitter

Televiziunea națională din Turcia a înregistrat încă un caz de cenzură, de această dată la o partidă de fotbal de la Campionatul Mondial din Qatar.

Comentatorul meciului dintre Canada și Maroc, încheiat cu victoria echipei africane, a fost înlocuit la pauză după ce a făcut "imprudența" de a pronunța numele unui mare fotbalist turc.

Alper Bakırcıgil a spus în direct la TRT, după ce s-a marcat repede în meci, că cel mai rapid gol înregistrat în istoria campionatelor mondiale îi aparține lui Hakan Șukur (10.8 secunde, la CM din 2002, într-un meci câștigat de Turcia cu 3-2 cu Coreea de Sud - finala mică a competiției).

În Turcia se știe că Hakan Șukur, care se află în prezent în exil în SUA, este unul dintre marii contestatari ai președintelui Recep Tayyip Erdogan, fiind considerat „dușman al țării”, fapt pentru care comentatorul Alper Bakırcıgil a fost înlocuit după primele 45 de minute.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite