CM 2014. Sergio Romero, supranumit eroul Argentinei: „Îi voi fi veşnic recunoscător lui Louis Van Gaal“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portarul Argentinei, Sergio Romero, a fost cel care a făcut diferenţa în calificarea ţării sale în ultimul act al Campionatului Mondial. Goalkeeperul a apărat patru lovituri de departajare, printr-o tehnică pe care a învăţat-o chiar de la selecţionerul reprezentativei eliminate, Olanda.

Citeşte toate ştirile de pe adevarul.ro despre CM 2014

„Louis van Gaal nu este un mare antrenor, dar şi un mare domn. El m-a adus la AZ Alkmaar şi a participat la integrarea mea pentru că vorbeşte spaniolă, în timp ce eu nu ştiu olandeza. Şi în afara terenului, el a fost foarte important pentru mine. Eu îi voi fi veşnic recunoscător pentru asta. La Alkmaar, eu l-am învăţat cum să apere penalty-urile. Deci, da, este dificil“, a declarat Sergio Romero. Cei doi au colaborat în sezonul 2008/2009 şi au cucerit împreună un titlu de campioni ai Olandei.

Argentina a făcut diferenţa la loviturile de departajare, după ce Lionel Messi, Ezequiel Garay, Sergio Agüero şi Maxi Rodríguez au transformat. Pentru Olanda au înscris Arjen Robben şi Dirk Kuyt, în timp ce Ron Vlaar şi Wesley Sneijder au ratat. Ultimul act al campionatului Mondial se va disputa duminică, lupta dându-se între Germania şi Argentina, începând cu 22.00. Pentru locul trei se vor duela Olanda şi Brazilia, sâmbătă, la ora 23.00.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Presa olandeză: „Drama loviturilor de departajare pune capăt visului unei ţări“

Prima reacţie a selecţionerului Olandei, după eliminarea din semifinalele Campionatului Mondial

Ştiri similare pe dolce-sport.ro:

VIDEO | Olanda – Argentina 2-4, la penalty-uri. Sudamericanii înfruntă Germania pentru marele trofeu

Sabella, antrenorul Argentinei: “Vom da totul în finală, vom fi umili şi muncitori”

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite