Clujul dispare de pe harta primului eşalon: are două superstadioane de cupe europene, dar nu şi echipe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tabloul celor şase formaţii care vor ajunge în liga secundă se completează, treptat, cu grupări de tradiţie din fotbalul românesc. Ultimul meci al etapei cu numărul 32 a condamnat, în proporţie de 95%, o altă echipă.

După Ceahlăul şi Oţelul, picate şi din punct de vedere matematic, plus FC Braşov şi Rapid, care au nevoie de un miracol pentru a rămâne în Liga I, şi Universitatea Cluj e cu un picior în „B“.

Luni, trupa pregătită de Adrian Falub a remizat, acasă, 0-0, cu Astra Giurgiu. Meciul a avut o primă repriză alertă în care, totuşi, cel mai important moment a fost accidentarea gravă a lui Veselovsky. Portarul gazdelor a suferit o comoţie cerebrală, a fost schimbat cu Dolha, după care a ajuns la urgenţă, având gâtul imobilizat.

După pauză, intensitatea partidei a scăzut, iar egalul alb a venit ca o consecinţă firească a unui joc fără ritm şi fără sare şi piper.

Rămasă şi fără patronul Florian Walter, despre care se spune că a fugit în Cuba de DIICOT, Universitatea Cluj se află pe locul 14 cu 32 de puncte. „Şepcile roşii“ sunt la trei puncte de poziţia a 12-a, prima care asigură rămânerea în primul eşalon.

Astfel, dacă „U“ va retrograda, iar CFR nu-şi va lua cele 24 de puncte înapoi de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, atunci oraşul Cluj va rămâne fără vreo echipă în Liga I, iar două stadioane de cupe europene, cel din Gruia şi „Cluj Arena“ vor găzdui partide din liga secundă în următoarea stagiune.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite