Vine momentul adevărului: Tribunalul de Arbitraj Sportiv va anunţa decizia care poate afecta şase echipe din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Deac
Ciprian Deac

În ultimii ani, ne-am obişnuit ca forul de la Lausanne să modifice configuraţia clasamentului după terminarea sezonului. Acum, această situaţie jenantă se va evita.

CFR Cluj a pierdut 24 de puncte, în iarnă, din cauza faptului că nu şi-a achitat datoriile la timp. Astfel, dintr-o echipă aflată pe locul 2, după 17 etape, formaţia din Gruia a ajuns pe penultimul loc, înainte de începerea returului.

Clujenii au urcat o poziţie, între timp, sunt pe 16 din 18, însă şansele lor de a evita retrogradarea ţin de domeniul SF. Cu trei etape înainte de terminarea campionatului, Deac şi compania au 27 de puncte, fiind la şapte puncte de salvare.

În aceste condiţii, salvarea ar putea veni de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne. CFR s-a dus, în iarnă, în Elveţia şi a contestat acolo depunctarea primită în România. Până acum, nu se ştia când va veni verdictul TAS, însă Digi Sport a anunţat, astăzi, că răspunsul de la Lausanne va veni marţi, după etapa cu numărul 32.

Ce efect va avea?

Dacă CFR va primi punctele înapoi de la TAS, atunci va ajunge până pe locul patru în clasament! În plus, misiunea celor de la Universitatea Cluj, FC Braşov şi Rapid de a se salva de la retrogradare va deveni aproape una imposibilă.

În schimb, dacă TAS va menţine verdictul dat de instanţele româneşti, atunci singura afectată va fi CFR Cluj, care va merge în „B“, în proporţie de 99%.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite