Ciprian Tătăruşanu, titular, Adi Mutu la antrenamente cu Fiorentina. Vine şi Arlauskis din vară?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din vara lui 2014 la Fiorentina, Ciprian Tătăruşanu n-a apucat încă să debuteze încă, în campionatul Italiei. FOTO: Corbis
Din vara lui 2014 la Fiorentina, Ciprian Tătăruşanu n-a apucat încă să debuteze încă, în campionatul Italiei. FOTO: Corbis

Eşuarea negocierilor pentru prelungirea contractului brazilianului Neto l-a făcut pe Ciprian Tătăruşanu titular la Fiorentina. Presa italiană e sigură. Poarta grupării din Florenţa va fi apărată de „Tătă“ chiar de marţi, cu ocazia meciului din campionat, cu Parma (16.00, DigiSport 3).

În vară, primii doi portari ai naţionalei României şi-au schimbat echipele. Ciprian Tătăruşanu (28 de ani) a plecat gratis de la Steaua la Fiorentina, la expirarea contractului, iar Costel Pantilimon (27 de ani) s-a plicitisit să şteargă banca la City şi a ales-o pe Sunderland. 

Ambii au avut parte însă de un debut greu la cele două echipe, din cauza concurenţei. Iniţial, au început ca rezerve şi ca portari la competiţiile de tip cupă, titularii în campionat fiind italianul Vito Mannone, la Sunderland, şi brazilianul Neto, la Fiorentina. 

În ultima perioadă, soarele a răsărit însă pe străzile lui „Panti“ şi „Tătă“. De la sfârşitul lui octombrie 2014, după câteva meciuri mai puţin reuşite ale lui Mannone, Pantilimon şi-a câştigat locul de titular în garnitura „Pisicilor Negre“, iar la sfârşitul lui decembrie site-ul Whoscored.com l-a considerat chiar cel mai bun portar al turului în Anglia! De la începutul acestui an, Tătăruşanu va deveni şi el titular la Fiorentina, însă nu datorită (sau din cauza) unor erori ale lui Neto. 

A apărat doar în Liga Europa

Din 2011 la Fiorentina, Norberto Murara Neto (25 de ani) era principalul portar al grupării „viola“ şi printre cei mai apreciaţi goalkeeperi din Italia. Doar că îi expiră contractul în vară, iar în ciuda ofertelor din partea Fiorentinei, brazilianul a decis să nu-şi prelungească înţelegerea. Motivul îl reprezintă faptul că din postura de jucător liber, din vară, va putea semna gratis cu orice echipă şi va încasa un salariu mult mai mare decât cel propus de gruparea din Florenţa. Neto are multe oferte, AS Roma fiind în prim-plan. Sâmbătă, Fiorentina a anunţat oficial eşuarea negocierilor cu Neto, iar „Gazzetta dello Sport“ şi „Corrierre dello Sport“ sunt sigure că acest deznodământ înseamnă promovarea lui Tătăruşanu pe postul de titular. Prima ocazie e marţi, în deplasarea cu Parma, din etapa a 17-a, prima din 2015 în Italia. Până acum, „Tătă“ n-a apărat niciun minut în campionat, ci doar în Liga Europa. 

Arlauskis, dorit şi el de echipa „viola“

Ca o comparaţie, Fiorentina e în situaţia Stelei în urmă cu exact cu an, în cazul portarilor, dar are un avantaj şi-şi permite să-l scoată din echipă pe Neto. Îl are în lot pe Tătăruşanu, care a confirmat în acest sezon din Liga Europa, în timp ce portarul român, care nu şi-a prelungit înţelegerea cu Steaua în ianuarie 2014, îl avea ca rezervă pe Niţă. Culmea, Fiorentina îl doreşte şi pe succesorul lui Tătăruşanu la Steaua, Giedrius Arlauskis (27 de ani). Lituanianul a semnat doar pe un sezon cu „roş-albaştrii“, din vară se poate transfera şi el gratis, iar „Corrierre dello Sport“ a anunţat că vor exista în zilele următoare negocieri între impresarii stelistului şi oficialii Fiorentinei. 

În afara lui Neto şi a lui Tătăruşanu, Fiorentina îi mai are în lot, ca portari, pe veteranul Cristiano Lupatelli (36 de ani) şi puştiul Luca Lezzerrini (19 ani), care n-au apărat însă niciun minut, în nicio competiţie, în acest sezon.

Adi Mutu, antrenamente cu Fiorentina

Pe 15 septembrie 2014, într-un egal în deplasare cu Pandurii (1-1), Adi Mutu juca 79 de minute în tricoul Petrolului, ultimul său meci până astăzi. De atunci, fostul „Briliant“ a dispărut de pe gazon, iar după ce şi-a reziliat contractul cu ploieştenii a încercat un transfer în India, la Pune, ratat însă din cauza unor probleme cu viza. Cu probleme în avanposturi, Fiorentina i-a oferit lui Mutu şansa unor probe de joc, iar de astăzi atacantul român va participa la antrenamente alături de echipa la care a evoluat timp de cinci ani (2006-2011). Pare mai mult un gest sentimental, decât şansa unui transfer. „Avem nevoie de un jucător care să facă diferenţa, să poate debloca meciurile“, a declarat Vincenzo Montella, antrenorul Fiorentinei, ori, la 35 de ani, Mutu nu mai e un „fenomen“. 

Deşi s-a vorbit despre interesul italienilor şi pentru un alt atacant, şi el un ex, Alberto Gilardino (32 de ani), acum la Guangzhou Evergrande, presa italiană scrie că cel mai probabil jucătorul dorit de Montella este Alessandro Diamanti (31 de ani), tot de la Evergrande. 

6 meciuri ca integralist (toate din grupele Ligii Europa) a apărat Tătăruşanu la Fiorentina (patru goluri încasate)

Nedelcearu, la Sampdoria

După ce sezonul trecut i-a trimis în Serie A pe Marius Alexe şi Constantin Nica (transferuri care n-au confirmat), echipa din „Ştefan cel Mare” s-a despărţit acum de Ionuţ Nedelcearu(18 ani), un fundaş central de perspectivă, pe care presa italiană susţine că l-a achiziţionat Sampdoria (locul 5). Cotat la 300.000 de euro, Nedelceanu are două prezenţe în naţionala under 21 a României, iar în acest sezon a jucat nouă meciuri în tricoul lui Dinamo. Fundaşul va fi folosit în prima fază la echipa Primavera, condusă de fostul atacant Enrico Chiesa.

Citeşte şi 

Tătăruşanu are o mare şansă de a deveni titular la Fiorentina: „Avem un alt portar foarte bun în lot în afară de Neto!“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite