Cine este Victor Crivoi, tensimanul care a adus victoria României în Cupa Davis?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Crivoi a fost purtat pe braţe de colegii săi la finalul meciului decisiv câştigat în faţa finlandezului Heliovaara în Cupa Davis FOTO Mediafax
Victor Crivoi a fost purtat pe braţe de colegii săi la finalul meciului decisiv câştigat în faţa finlandezului Heliovaara în Cupa Davis FOTO Mediafax

Victor Crivoi a fost cel care a semnat victoria României împotriva Finlandei în Cupa Davis, aducând punctul decisiv la capătul unui meci dramatic. Succesul reuşit l-a făcut pe Crivoi un erou naţional.

Imediat după încheierea ultimei partide din Cupa Davis dintre România şi Finlanda, Victor Crivoi s-a prăbuşit la pământ. Victoria dramatică obţinută în cinci seturi în faţa finlandezului Heliovaara i-a permis României să rămână în Grupa I Euro-africană.

Reacţia lui Crivoi este explicabilă dacă ţinem cont de efortul uriaş depus de tenisman pentru a învinge în meciul decisiv, dar şi de importanţa acestui succes uriaş, care l-a făcut pe Crivoi erou naţional.
„La pauza dintre seturi aveam bătături în tălpi, era numai sânge pe şosetele mele, am crezut că nu mai pot continua de dureri. Dar am strâns din dinţi şi am decis să continui, în ciuda acestor dureri, deoarece era vorba de un meci decisiv, nu era meciul meu, era meciul unei ţări întregi”, a spus Crivoi la finalul partidei câştigate în faţa lui Heliovaara.
Devotamentul şi ambiţia cu care a luptat au fost au fost răsplătite cu ropote de aplauze de spectatorii prezenţi în Sala Sporturilor din Cluj, unde s-au desfăşurat meciurile din Cupa Davis şi deopotrivă de colegii lui Crivoi, care l-au purtat pe braţe ca pe un adevărat rege.

Miopia nu l-a făcut să renunţe la tenis

Victor Crivoi s-a născut pe data de 25.05.1982 în Bucureşti şi a devenit jucător profesionist de tenis în anul 2003. În prezent ocupă locul 354 în clasamentul ATP, cea mai bună poziţie ocupată în această ierarhie fiind locul 75 (17.08.2009). În toată cariera, Crivoi nu a câştigat niciun turneu la seniori, adunând câştiguri cifrate la 548.644 de dolari, dintre care 23.868 de dolari câştigaţi doar în 2012.

Ceea ce este surprinzător la Crivoi este că a suferit de o boală de vedere, miopie, care nu l-a împiedicat să joace în continuare tenis (a suferit o intervenţie chirurgicală la ochi, recăpătându-şi vederea). Pe lângă această boală, Crivoi a suferit de-a lungul carierei mai multe accidente, printre care fractură de metatarsiene sau artroză la şold. În ciuda acestor afecţiuni, Crivoi a decis să continue cariera de tenisman. Din acest motiv, românul este considerat de colegii săi un luptător.

"Am făcut fractură de metatarsian din cauza platfusului şi a încălţărilor proaste. Mai târziu, când am ajuns în România, am fost diagnosticat cu artroză de şold. Nu mi se dădeau mai mult de doi-trei ani de joc. Noroc că au fost şi doctori care mi-au spus să joc liniştit, numai să-mi iau susţinătoarele care trebuie, să fac exerciţii şi să-mi întăresc muşchii care susţin şoldul", povesteşte Crivoi greutăţile prin care a trecut.

Visul cel mare al tenismanului a fost accederea în top 100 al clasamentului ATP, performanţă reuşită de altfel acum trei ani, atunci când Crivoi s-a clasat pe locul 75. Înainte de a se apuca de tenis, sportivul era copil de mingi în cartierul în care s-a născut, Drumul Taberei din Capitală.
Demn de consemnat este că în toată cariera sa Crivoi a fost antrenat doar de un singur antrenor, Cristian Munteanu, care a fost alături de tenisman din prima zi când a luat racheta în mână.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite