Cine e prinţul Ali Bin al Hussein, omul care vrea să-l detroneze pe “faraonicul” Sepp Blatter de la şefia FIFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joseph Blatter (stânga) va concura împotriva lui Ali Bin al Hussein (dreapta) FOTO AP
Joseph Blatter (stânga) va concura împotriva lui Ali Bin al Hussein (dreapta) FOTO AP

Alegerile pentru preşedinţia FIFA vor avea loc în luna mai. Joseph Blatter, 78 de ani, candidează pentru al cincilea mandat. Concurenţii săi sunt prinţul Iordaniei şi un diplomat francez.

Ali Bin al Hussein şi-a anunţat marţi candidatura la preşedinţia FIFA, forul care conduce fotbalul la nivel mondial. 

Al treilea fiu al regelui Iordaniei, vicepreşedinte al FIFA din partea Asiei şi preşedinte al federaţiei de fotbal din Iordania, Ali Bin al Hussein e de părere că a sosit timpul unei schimbări. Joseph Blatter are 78 de ani, este preşedinte al FIFA din 1998 şi caută al cincilea mandat consecutiv.

“Peste tot aud că e nevoie să se schimbe ceva. Cred că sportul numărul 1 al planetei merită să aibă o guvernare de top. Cred că e timpul ca atenţia să se mute de pe controversele administrative pe sport”, a afirmat Ali Bin al Hussein (39 de ani).
Numele lui Sepp Blatter apare în scandalul legat de aranjarea alegerilor pentru desemnarea ţărilor care vor organiza următoarele două Cupe Mondiale, adică Rusia şi Qatar.

În afara lui Blatter şi a lui Bin al Hussein, şi-a mai exprimat intenţia de a candida şi francezul Jerome Champagne. Fost angajat al FIFA, diplomatul francez a fost prins şi el în malaxorul acuzaţiilor de corupţie, în ceea ce priveşte Mondialul din 2022. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite