CFR Cluj, Voluntari sau echipele din Craiova? O singură necunoscută în privința participării în Europa

0
Publicat:

După ce Sepsi a trecut de U Cluj (5-4 la lovituri de departajare) în finala Cupei României, apele s-au mai limpezit în ceea ce privește echipele participante în cupele europene. Locul 4 din Superliga nu mai aduce niciun avantaj, bătălia pentru locul 3 dându-se între CFR Cluj și CSU Craiova, despărțite de două puncte înaintea ultimei etape.

Dan Petrescu speră ca CFR Cluj să prindă cupele europene pe ultima sută de metri. Foto Sportpictures
Dan Petrescu speră ca CFR Cluj să prindă cupele europene pe ultima sută de metri. Foto Sportpictures

Campioana Farul va intra în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, unde va avea o misiune aproape imposibilă, nefiind cap de serie. FCSB și Sepsi vor juca în Conference League, în timp ce a treia reprezentantă a României în această competiție urmează a fi desemnată după încheierea ultimei etape (locul 3 este disputat de CFR Cluj și CSU Craiova) și a barajului pentru Europa. Echipa care va prinde podiumul în Superliga va juca împotriva câștigătoarei dintre FCU Craiova și Voluntari.

Toate cele 3 formații românești calificate în Conference League (FCSB, Sepsi și cea care va câștiga barajul - Voluntari, FCU Craiova, CFR Cluj sau CSU Craiova) vor intra în turul 2 preliminar. Pentru a ajunge în grupe, ele trebuie să treacă de turul 2, turul 3 și de play-off.

Cei mai tari adversari pentru formațiile românești 

Sepsi nu va fi cap de serie, FCSB va fi în cele două tururi, dar nu și în play-off. Dacă se califică, CFR Cluj va fi cap de serie în toate meciurile, urmând să aibă adversari mai slab cotați. Primele contracandidate ale formațiilor noastre vor fi desemnate pe 20 și pe 21 iunie.

Sepsi. Cum gruparea covăsneană nu va fi cap de serie la tragerea la sorți, ar putea da încă din turul 2 al Conference League peste echipe precum Club Brugge, PAOK Salonic sau Beșiktaș.

FCSB va evita adversari de calibru în tururile 2 și 3, însă play-off-ul i-ar putea scoate în cale echipe aproape imposibil de eliminat, precum Bilbao, Atalanta, Leverkusen, Lille, Fenerbahce, AZ Alkmaar.

Gică Hagi și soția sa, Marilena, au sărbători câștigarea titlului. Foto Sportpictures
Gică Hagi și soția sa, Marilena, au sărbători câștigarea titlului. Foto Sportpictures

Farul poate da adversari extrem de tari încă din primul tur preliminar din Liga Campionilor, ca Galatasaray Istanbul, liderul din Turcia, dar și Ferencvaros Budapesta, Qarabag (campioana din Azerbaidjan), Slovan Bratislava (campioana din Slovacia) sau Sheriff Tiraspol (campioana Republicii Moldova). Pe de altă parte, echipa lui Gică Hagi ar putea avea noroc să întâlnească o echipă accesibilă, ca Zalgirius Vilnius (Lituania), Flora Tallinn (Estonia), Shamrock Rovers (Irlanda), The New Saints (Țara Galilor), Olimpija Ljubljana (Slovenia), Zrinjski Mostar (Bosnia) sau HJK Helsinki (Finlanda).

Play-off, etapa a X-a (ultima), duminică

FCSB – Rapid 20.30

CFR – Farul 21.00

CS U Craiova – Sepsi 21.00

Clasament

1. Farul 50 de puncte

2. FCSB 46p*

3. CFR Cluj 42p*

4. CSU Craiova 40p

5. Rapid 35p

6. Sepsi 26p

*Cu rotunjirea punctelor în sus.

Meciurile rămase pe acest final de sezon

Conference League, barajul din play-out

FC U Craiova - Voluntari vineri, ora 20.00

Învingătoarea se va stabili după o singură manșă și va juca în compania echipei de pe locul 3 din play-off. Câștigătoarea acestui al doilea baraj, tot într-o singură manșă, va merge în turul 2 preliminar al Conference League.

Barajele de menținere / promovare

Gloria Buzău – UTA duminică, ora 14.00

Dinamo – FC Argeș luni, ora 20.00

Partidele retur sunt programate pentru 2/3 iunie. Formațiile câștigătoare vor evolua în următorul sezon al Superligii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite