Ce spun procurorii despre cazul Ekeng: “Mari speranţe nu prea avem!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patrick Ekeng
Patrick Ekeng

Patrick Ekeng avea cordul mărit şi anomalii coronariene, potrivit datelor transmise miercuri de Institutul Naţional de Medicină Legală, care a precizat că pentru finalizarea autopsiei sunt necesare rezultatele investigaţiilor toxicologice, care vor fi gata în aproximativ două săptămâni, dar şi a celor histologice şi imunohistologice, finalizate în aproximativ 30 de zile.

“În legatură cu decesul sportivului Ekeng Patrick , Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) 'Mina Minovici' vă informează că în urma disecţiei cordului efectuată la 10.05.2016 s-au constatat următoarele aspecte patologice: cardiomegalie (greutate cord = 570 grame, dimensiuni: 14/11,5/7 cm) determinate predominant de hipertrofia ventricului stâng şi a septului interventricular (grosime maximă 2,4 cm)”, se arată într-un comunicat semnat de  doctor Dumitriu Ştefan, şef Laborator Prosectura.

De asemenea, la analiza cordului au fost constatate anomalii coronariene multiple: “bridge-ing întins la nivelul arterei coronare stângi (ramul descendent anterior) şi la nivelul arterei coronarei drepte; hipoplazia ramului circumflex al coronarei stângi; sechele de endocardită a valvei mitrale cu modificarea evidentă (retracţii şi induraţii) a  cuspidei posterioare”.

INML a precizat că pentru finalizarea autopsiei lui Patrick Ekeng sunt necesare rezultatele investigatiilor toxicologice, care vor fi gata în aproximativ două săptămâni şi a celor histologice şi imunohistologice, finalizate în aproximativ 30 de zile.

La expertiza cordului au fost prezenţi, ca şi la necropsie, ofiţeri de la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei care lucrează în anchetă, dar şi un medic din Camerun, la solicitarea familiei lui Ekeng.

Medicii legişti care au efectuat, luni, necropsia lui Patrick Ekeng au constatat că acesta avea cordul mărit, dar nu au găsit leziuni care să conducă la stabilirea unei cauze preliminare a decesului, astfel că s-a dispus efectuarea unei evaluări amănunţite a cordului, a relatat News.ro. 

Procurorii aşteptă raportul preliminar în cazul autopsiei lui Patrick Ekeng, precum şi analizele anatomo-patologice pentru a se lămuri dacă decesul a fost cauzat de afecţiuni interne sau de factori externi. ”Mari speranţe nu avem la acest moment, pentru că cel puţin la această etapă a autopsiei rezultatele durează. Acum, practic, s-au făcut prelevări din organe, analiză internă şi alte chestiuni medico-legale, pentru a se vedea dacă decesul a ţinut de factori interni ce pot însemna malformaţii congenitale sau dacă sunt elementele unei acţiuni sau ale unor factori externi”, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite