Ce a spus Patrick Mouratoglou la procesul lui Halep. Echipa sa i-a recomandat suplimentele contaminate

0
Publicat:

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a publicat documentul integral prin care s-a decis suspendarea Simonei Halep pe o perioadă de 4 ani. Din cele 126 de pagini s-a aflat că suplimentul contaminat cu roxadustat, Keto MCT, a fost recomandat de Candice Gohier, fizioterapeuta din staff-ul lui Patrick Mouratoglou. Să vedem ce a susținut antrenorul Simonei la audierile de la tribunal în procesul de dopaj al româncei.

Patrick Mourtaglou și Simona Halep, o relație eșuată. Foto Getty images
Patrick Mourtaglou și Simona Halep, o relație eșuată. Foto Getty images

"Cele două declaraţii de martor ale domnului Mouratoglou au confirmat implicarea sa în recomandarea de a înlocui suplimentele luate de doamna Halep, aşa cum s-a descris deja mai sus. De la deschiderea Academiei sale în 1996, acesta a lucrat cu mulţi jucători de tenis de elită (iar numele pe care le-a dat includeau cu siguranţă jucători aflaţi în vârful sportului).

El nu a avut niciodată niciun motiv să creadă că dna Halep ar fi utilizat substanţe interzise sau metode de dopaj, inclusiv dopaj sanguin. El nu a ezitat să spună că era o jucătoare onestă care nu ar fi luat niciodată vreo substanţă care i-ar fi pus în pericol cariera şi reputaţia.

I-a spus că suplimentul poate fi folosit în siguranță

A fost foarte conştient de responsabilităţile antidoping ale sportivilor şi antrenorilor şi a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a se asigura că sportivii săi respectă Codul WADA. El a confirmat cu doamna Gohier că a verificat acele trei suplimente de la ... (n.r. numele companiei este cenzurat în documentul oficial al ITIA).

A discutat cu doamna Halep şi i-a spus că pot fi folosite în siguranţă. De asemenea, el ştia că a sponsorizat o serie de sportivi, dintre care unii erau antrenori de tenis şi sportivi retraşi", documentul pus la dispoziție de ITIA.

Pe lângă fizioterapeuta Candice Gohier, Simona Halep s-a consultat şi cu antrenorul ei, Patrick Mouratoglou, în privința suplimentului pe care urma să-l ia. Acesta i-a confirmat că îl poate folosi în siguranţă, deoarece pe etichetă nu figurau substanţe interzise şi nu părea a fi riscant.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite