Cazul Halep, reacții explozive: „O rușine ce i se întâmplă!“. Nume grele sar în apărarea Simonei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul Halep a intrat în etapa în care așteptarea verdictului a devenit, pur și simplu, revoltătoare. Pentru că nimeni, nici măcar contestatarii Simonei în această poveste, nu înteleg cum e posibil să ai audierile – amânate în mod repetat, la rândul lor! – pe 28 și 29 iunie, iar o decizie să nu fie publicată nici la 71 de zile distanță.

Simona Halep
Simona Halep

Adevărul a arătat aici cum această situație absurdă a declanșat deja o campanie online în care nume din tenis și-au manifestat susținerea pentru constănțeanca de 31 de ani. Între timp, alte personaje importante din lumea sportului-alb au comentat cazul Halep. Cu aceeași vehemență, după cum se poate vedea mai jos:

*Ahmad Nassar (director al Asociației Jucătorilor Profesioniști de Tenis) – Sunt de acord că e o rușine (n.r. – ce i se întâmplă Simonei Halep). Nedrept față de Simona Halep, familia ei, echipa ei și fanii. Chiar și așa, nu mă mir că circuitul (n.r. – WTA) n-a adoptat o poziție clară în acest caz. Pentru că, de foarte mult timp, circuitul a renunțat la responsabilitățile pe care le are față de jucători. Aici, avem un exemplu perfect că nu poți să spui că vei reprezenta atât jucătorii, cât și turneele, în mod adecvat, în același timp. Și, de aceea, liderii jucătorilor au luat decizia de a forma organizația noastră (n.r. - Asociația Jucătorilor Profesioniști de Tenis).

*Wim Fissette (fost antrenor al Simonei Halep) – Simona... Da... Am lucrat cu ea timp de un an. A fost o perioadă foarte frumoasă. Atât cât o cunosc eu, cred în ea sută la sută. Și cred în nevinovăția ei. Cred că n-a luat ceva ce n-ar fi trebuit să ia. Dar, în mod evident, ceva s-a întâmplat. Cu siguranță, au găsit ceva în probele ei de sânge. Desigur, n-am citit toate amănunte despre acest caz, dar, după cum știți, ea așteaptă de foarte mult timp pentru a afla ce se va întâmpla cu ea. A fost o jucătoare foarte bună pentru tenisul feminin. Mereu s-a luptat în fiecare meci, o jucătoare foarte populară și sper să o văd jucând în curând.

Presa franceză: „Tăcerea devine asurzitoare“

Și presa internațională a devenit tot mai interesată de această poveste. Tocmai de aceea, în lumina ultimelor reacții, jurnaliștii francezi de la Tennis Actu au făcut o radiografie a situației. Spotmedia a preluat analiza francezilor legat de acest caz.

„Pentru Simona Halep, această tăcere devine asurzitoare. Românca a continuat să-și proclame nevinovăția și a primit ceva susținere, din moment ce audierile au fost amânate de mai multe ori, iar sentința încă n-a venit. Oricum ar fi, fosta ocupantă a locului 1 mondial nu mai poate aștepta și asta e de înțeles. Dacă până acum jucătorii s-au implicat destul de puțin, lucrurile par a se schimba. John Millman și-a exprimat surprinderea pe 2 septembrie, iar Alize Cornet a profitat de ocazie pentru a reacționa și ea“, a scris Tennis Actu, citat de Spotmedia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite