Caută trădătorul în propria curte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fanii dinamovişti au fost evacuaţi din stadion după ce au aruncat cu torţe în teren
Fanii dinamovişti au fost evacuaţi din stadion după ce au aruncat cu torţe în teren

Şefii din Şoseaua Ştefan cel Mare au pornit ieri o anchetă internă pentru a afla cine i-a ajutat pe ultraşi să introducă torţele şi petardele în stadion la meciul cu Rapid. Pe lista „suspecţilor“ se află inclusiv angajaţii bazei sportive şi azi se va prezenta un raport detaliat acţionarilor.

La derby-ul Dinamo - Rapid au asistat doar 4.500 de spectatori, cea mai mică asistenţă la un astfel de meci din ultimii cinci ani. Chiar şi aşa, au existat incidente.

Meciul a fost întrerupt din cauza torţelor şi a petardelor aruncate de galeria dinamovistă.  În mai puţin de un sfert de oră de la startul partidei, fanii din PCH au fost evacuaţi şi duşi pe terenul sintetic din spatele peluzei pentru identificare. Femeile, copiii şi bătrânii au fost lăsaţi să plece, în schimb restul nu au fost aşa norocoşi. 397 de persoane au fost amendate, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 60.000 de euro, iar şapte dintre acestea s-au ales cu dosar penal.

Acum, dinamoviştii riscă să joace mai multe etape meciurile de acasă cu porţile închise şi să plătească o amendă „grasă", comisiile urmând să ia o decizie în acest sens mâine. Roş-albii vor plăti însă, oricum, sancţiunea dictată de Jandarmerie. Suma e de 5.000 de lei, din care se scade jumătate dacă e plătită în 48 de ore.

Pentru a nu se mai repeta astfel de incidente, şefii au dat ordin ieri să se ancheteze cazul. De aceea, mai mulţi angajaţi ai clubului au fost „interogaţi". „Se analizează orice lucru, cât de mic, legat de modul cum au fost introduse torţele în stadion, inclusiv angajaţii clubului sunt pe listă. Vrem să prevenim astfel de probleme în viitor", au explicat oficialii. După ce salariaţii au dat ieri declaraţii, s-a întocmit un raport, iar dosarul va ajunge azi pe birourile acţionarilor. În urma şedinţei se vor decide sancţiunile, iar vinovaţii vor fi daţi afară.

Jandarmeria o dă pe firma de securitate

Până la rezultatul acestei anchete, primul vinovat a fost identificat de Jandarmerie: firma de securitate care se ocupă de controlul corporal al oamenilor care vin la meci, Grup Est Security. „Controlul corporal al spectatorilor este atributul firmei de securitate contractate de organizator şi nu cade în sarcina Jandarmeriei", a spus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

De altfel, Jandarmeria a şi amendat această firmă, dar sancţiunea este ridicolă: doar 500 de lei.  De-a lungul timpului, mai multe societăţi de profil s-au ocupat de securitate la partidele din „Ştefan cel Mare". În martie, dinamoviştii au organizat o licitaţie în acest sens şi Grup Est Security a câştigat contractul. Firma are sediul în Piatra Neamţ şi o filială în Bucureşti, dar a reuşit să se impună în mai multe judeţe.

Patronul e prieten cu Pinalti

Patronul companiei este Dan Gheorghe Misăilă, unul dintre apropiaţii lui Gheorghe Ştefan, primarul din Piatra Neamţ şi preşedintele Ceahlăului, care, la rândul său, este bun prieten cu acţionarul dinamovist, Cristi Borcea. „Avem contract cu ei şi nu se poate rupe aşa, oricum. Sunt nişte clauze. Anchetăm şi vedem în ce măsură sunt şi ei vinovaţi", au anunţat „câinii".

S-au bucurat rapidiştii degeaba?

Abia ce-a reuşit George Copos să plătească închirierea stadionului din Giuleşti pentru următoarele două partide ale giuleştenilor de acasă, că eforturile ar putea fi zadarnice! Rapidiştii sunt şi ei pasibili să joace un meci sau mai multe cu porţile închise, din cauza petardelor aruncate de fani la derby-ul cu Dinamo.

Şedinţa de mâine a Comisiei de Disciplină va oferi un verdict şi pentru „câini", şi pentru Rapid. Tot mâine, giuleştenii evoluează în Giuleşti, în Cupă, cu Juventus, iar, sâmbătă, în Liga I, cu CFR Cluj.

151 de mii de euro e suma pe care dinamoviştii au plătit-o de-a lungul timpului pentru diferite probleme organizatorice.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite