Carlos Alcaraz îl învinge pe Casper Ruud în finala US Open 2022 și devine locul 1 mondial

0
Publicat:

Alcaraz, în vârstă de 19 ani, va deveni cel mai tânăr numărul 1 mondial din istoria clasamentului ATP (din 1973), făcând cel mai mare salt pentru a ajunge pe primul loc. Luni, el va urca trei locuri de pe locul 4 pentru a deveni primul adolescent care a ajuns în vârful tenisului masculin.

Carlos Alcaraz este câștigătorul din acest an al US Open 2022. Foto: US Open
Carlos Alcaraz este câștigătorul din acest an al US Open 2022. Foto: US Open

Spaniolul în vârstă de 19 ani l-a învins pe norvegianul  Casper Ruud , cu scorul de 6-4, 2-6, 7-6(1), 6-3, câștigând primul său titlu major și, odată cu acesta, debutând ca numărul 1 mondial.

După ce a ajuns în finală în urma a trei jocuri de cinci seturi, fiecare terminându-se târziu în noaptea, Alcaraz și-a încheiat parcursul din acest an la US Open cu o victorie obținută în trei ore și 20 de minute duminică seara devreme. El ajunge astfel campion după 23 de ore și 40 de minute petrecute pe teren în cele șapte victorii ale sale.

Este ceva la care visam încă de când eram copil – să fiu numărul 1 în lume, să fiu campion la un Grand Slam. Este ceva pentru care am muncit foarte, foarte mult", a spus Alcaraz în timpul ceremoniei decernării trofeului. "Este greu să vorbesc acum, multe emoții."

Spaniolul este cel mai tânăr campion de Grand Slam de când Rafael Nadal, în vârstă de 19 ani la acel moment, a   câștigat Roland Garros în 2005 și cel mai tânăr campion de la US Open de la Sampras, în vârstă de 19 ani, în 1990.

Cu victoria sa în finală în patru seturi, Alcaraz aduce aminte de câștigarea titlului de către Stefan Edberg din 1992, în care suedezul a avut trei victorii în cinci seturi, urmate de triumful în patru seturi împotriva lui Sampras, în finală. Edberg a câștigat o semifinală de cinci ore și 26 de minute împotriva lui Michael Chang în acea serie, cel mai lung meci din istoria US Open. În timp ce epopeea de cinci ore și 15 minute în sferturile de finală a lui Alcaraz împotriva lui  Jannik Sinner  s-a aflat cu puțin sub acest timp.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite