Carlos Alcaraz, discurs superb după ce a câștigat Wimbledon. Cum l-a făcut să râdă pe Regele Spaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carlos Alcaraz a avut un discurs superb după victoria fantastică din finala Wimbledon, contra lui Novak Djokovic. Tenismenul spaniol a câștigat în premieră titlul la Wimbledon, duminică seara, după ce l-a învins în finala turneului de Mare Şlem pe sârb, cu 1-6, 7-6 (8/6), 6-1, 3-6, 6-4.

Vizibil emoționat, puștiul-minune al tenisului mondial a vorbit la cald despre performanța sa fabuloasă, stârnind mai mereu zâmbete în tribune. Emoționat, copilul cu sânge fierbinte - deh, spaniol - a ”turuit” după finală, câteodată sărind din engleză în limba maternă, făcând deliciul spectatorilor.  

"E un vis devenit realitate. Dar și dacă pierdeam, aș fi fost foarte mândru de mine și de ce am făcut. Fac parte din istorie în acest turneu și e incredibil. Sunt mândru de ce am realizat, sunt mândru de echipa mea și de munca pe care o depunem în fiecare zi.

Carlos Alcaraz, jucătorul numărul 1 al lumii. Foto Getty images
Carlos Alcaraz, jucătorul numărul 1 al lumii. Foto Getty images

Carlos, trebuie să mărești nivelul

După primul set, mi-am spus: "Carlos, trebuie să mărești nivelul tenisului, altfel îi vei dezamăgi pe cei care au venit să te vadă", a declarat Carlos Alcaraz la festivitatea de premiere.

Spaniolul a vorbit la superlativ despre legenda Novak Djokovici, cel mai titrat jucător din istorie. "Novak, am crescut văzându-te cum joci. M-ai inspirat când eram mic. De când m-am născut te-am văzut câștigând turnee. Cred că ești într-o formă fizică mai bună decât mine. Ești nemaipomenit, Novak!", a mai spus Carlitos, care i s-a adresat și Regelui Spaniei, Felipe al VI-lea, sosit special la Londra pentru a-l susține. ”Am jucat doar de două ori în fața ta și de două ori am învins. Îți mulțumesc că ai venit, sper să o mai faci”, a spus Carlos Alcaraz, stârnind râsete și aplauze în tribune, inclusiv ale suveranului iberic.

Numărul unu mondial a devenit primul om din ultimele 2.195 de zile care îl învinge pe Djokovici la Wimbledon. Ultimul care îl bătuse pe sârb a fost Berdych, în 2017. Și doar Andy Murray mai reușise să îl învingă, până azi, pe sârb într-o finală de Grand Slam desfășurată pe parcursul a 5 seturi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite