Carlo Ancelotti revoluționează regulamentul de fotbal: „Penalty-uri corecte, dar eu nu le-aș fi dat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Real Madrid a suferit a doua înfrângere din acest sezon de campionat. Campioana Spaniei a pierdut pe Estadio de la Ceramica, 1-2 cu Villarreal, la capătul unui meci dominat de „galbeni”. A fost un meci care a intrat în istoria campionatului iberic, fiind pentru prima dată când în primul 11 al Los Blancos nu s-a regăsit niciun fotbalist spaniol.

Și reușita lui Real Madrid, și golul victoriei lui Villarreal au fost marcate în urma unor lovituri de la 11 metri, pentru hențuri.

Primul a fost dictat pentru madrileni, după ce mingea centrată de Aurelien Tchouameni a fost atinsă cu mâna de fundașul dreapta Juan Foyth. „Centralul” nu a văzut hențul în timp real, a avut nevoie să revadă faza la monitorul VAR pentru a dicta penalty, scrie gsp.ro.

Două penalty-uri pentru două hențuri

Doar două minute mai târziu, și gazdele au primit penalty, după ce David Alaba a alunecat și a blocat involuntar, cu brațul, mingea trimisă de un adversar spre poarta lui Courtois.

Carlo Ancelotti, la a doua înfângere pe banca Realului în acest sezon. Foto EPA EFE
Carlo Ancelotti, la a doua înfângere pe banca Realului în acest sezon. Foto EPA EFE

După meci, Carlo Ancelotti, antrenorul „albilor”, a spus că în cazul amelor situații nu se impunea penalty, deși este conștient că arbitrul a fost acoperit de regulament. „Hențurile... așa și așa. Dar trebuie să ne obișnuim cu asta. Când cineva comite un henț în careu, e penalty. Dacă mă întrebați pe mine, niciunul nu trebuia acordat.

Dar trebuie să ne obișnuim cu asta, așa este regulamentul”, a spus Ancelotti, care a completat: „Dacă mingea e atinsă cu mâna, iar aceasta nu este aproape de corp, e penalty. Nu contează dacă jucătorul alunecă sau nu. Trebuie să ne obișnuim cu asta. Penalty-urile sunt corect acordate, conform regulamentului. Fanilor nu le place asta, dar arbitrii trebuie să respecte regulamentul”.

Dă vina pe apărare

Cât despre meciul pe care l-a început fără niciun jucător spaniol în primul 11, tehnicianul lui Real Madrid a spus că prestația elevilor săi a fost slabă: „A fost un meci dificil. Nu ne-am apărat așa cum voiam. Am lăsat mult spațiu între linii, iar ei ne-au pus probleme. Apoi am făcut niște greșeli pe construcție și a fost dificil să reintrăm în meci.

Nu am făcut un meci bun, în special în apărare. Ne-am descurcat bine în terenul advers, dar trebuia să jucăm mai bine și în terenul propriu. Villarreal a jucat mai bine decât noi”.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite